Samsung Galaxy M: nižší cena a Super AMOLED jako bonus

Samsung pro Jižní Koreu představil nový smartphone pod označením Galaxy M. Telefon se na první pohled liší oproti testovanému Galaxy R jen jiným barevným zpracováním, přesto však najdeme určité funkční rozdíly. V prvé řadě telefon dostal do vínku 4" Super AMOLED displej, tyto zobrazovače se tedy začínají pomalu dostávat i do níže, co se týče výbavy, postavených modelů. Zadní kryt je vyroben z kovu, telefon se bude dodávat ve třech barevných variacích - Platinum Silver, Blue Black a Lavender Pink. Tloušťka přístroje se těsně vešla pod 10 mm. V těle tepe jednojádrový 1GHz procesor, na zádech pak najdeme 3Mpix fotoaparát bez přisvětlovací diody. V telefonu bude pracovat Android 2.3 Gingerbread spolu s uživatelským rozhraním TouchWiz 4.0. Z konektivity samozřejmě nebude chybět Bluetooth 3.0 ani Wi-Fi, o přísun energie se postará 1650mAh baterie.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy M na prvních zmíncích, zdroj: Engadget.com

Zatím se plánuje prodej telefonu pouze u Korejských operátorů SKT, KT a LG U+. Tamější cena po přepočtu činí 8600 Kč. Cenový rozdíl oproti Galaxy II činí rovných pět tisíc korun. Díky úspoře dostanete jednojádrový procesor, o něco menší displej, grafický výkon telefonu bude pravděpodobně horší. Fotoaparát nabídne menší rozlišení a u systému není zatím jasné, zdali dostane update na nejnovější verzi Androidu. Jaký je váš názor na telefon, měl by na evropských trzích šanci uspět?

Diskuze (19) Další článek: Kanaďan prošel celní kontrolou. Místo pasu měl Apple iPad

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy R, Samsun, Cena, Sam, Šup, Super, Galaxy m, Super +, Super AMOLED, AMOLED, Jak, Sup, GAL,