Samsung Galaxy Pocket: nejlevnější korejský Android

Samsung nechce dát šanci konkurenci ani u nejlevnějších telefonů s Androidem. Představuje model Galaxy Pocket, jehož hlavní zbraní bude cena.

Samsung i po skončení veletrhu v Barceloně nekončí s představováním novinek. Ta zatím poslední patří do segmentu chytrých telefonů s Androidem, ve kterých korejská společnost jasně dominuje. Jeden by dokonce řekl, že pro další nový model už není v přeplněné rodině smartphonů Galaxy místo. Samsung však ukazuje, že to ještě jde a představuje nový telefon Galaxy Pocket.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Název by mohl svádět myšlenky ke kapesnímu zařízení typu Note, ale nenechte se zmást. Představte si spíše rčení o jedné kapse prázdné, druhé vysypané a o začlenění novinky máte rázem jasno. Samsung Galaxy Pocket bude vůbec nejnižším a tedy i nejlevnějším androidovým smartphonem, který Samsung na trhu nabídne. Od nízké ceny se odvíjí také naprosto základní výbava, která je ještě nižší než u doposud nejvíce lowendového modelu výrobce Galaxy Y.

Levněji to nejde

Galaxy Pocket je oděn do celoplastového těla a má skromné ​​rozměry 104 × 57,5 × 12 mm. Také hmotnost má příjemnou hodnotu, pouhých 97 gramů. Velikost přístroje charakterizuje na poměry rozumného dotykového ovládání displej s hraniční úhlopříčkou 2,8" a základním rozlišením 240 × 320 bodů. Druhý nejnižší model Samsungu Galaxy Y má úhlopříčku třípalcovou.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Uvnitř telefonu tepe jednojádrový procesor s frekvencí 832 MHz. Hodnotu paměti RAM výrobce neuvádí, očekávat však můžeme maximálně 256 MB. O lowendu svědčí rozlišení fotoaparátu pouhé 2 Mpx, chybí autofokus i přisvětlovací LED. Potěší však relativně vysoká kapacita interní uživatelské paměti, která dosahuje hodnoty 3 GB. Rozšiřitelná bude pomocí paměťových karet microSD o dalších až 32 GB. Telefon bude pohánet uživatelsky vyměnitelný akumulátor s kapacitou 1 200 mAh.

Novinka bude podle očekávání pracovat s Androidem ve verzi 2.3 Gingerbread a grafickou uživatelskou nadstavbou TouchWiz. Vzhledem k slabší hardwarové výbavě se zatím o případném upgradu na Ice Cream Sandwich nehovoří. Telefon komunikuje ve všech čtyřech pásmech GSM, nechybí mu modul 3G včetně HSDPA. Konektivita zahrnuje Wi-Fi, GPS, Bluetooth, 3,5mm audio jack a také systémový microUSB konektor. Samsung Galaxy Pocket se ve vybraných evropských zemích objeví ještě v březnu za cenu nepřesahující 3 tisíce korun.

Diskuze (3) Další článek: Microsoft se pochlubil futuristickými technologiemi

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Pocket, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Y Duos, Základní výbava, Základní rozlišení, GAL, Samsun, Vysoká kapacita, Pocket, #Android, Sam,