Samsung Galaxy S II LTE: podpora 4G a konečně i NFC

Vypadá to, že Samsung se na veletrhu IFA chystá uvést celou řadu nových zařízení. První čtveřice byla již oficiálně představena, tajná trojice unikla prostřednictvím aplikace Unpacked. Nyní před sebou máme přístroj nikoli zcela nový, ale inovovaný. Samsung Galaxy S II LTE přidá k vlastnostem již prodávaného smartphonu podporu sítí 4G, NFC, větší displej, rychlejší procesor a kapacitnější akumulátor.

Klepněte pro větší obrázek

Jak je vidět z obrázku, design přístroje projde jen drobnými úpravami, telefon bude působit více zaobleným dojmem. To je zčásti dáno i větší tloušťkou přístroje, která bude činit 10 mm proti 8,5 mm u Galaxy S II bez LTE. Před sebou máme tedy model, který kromě volání v sítích GSM a UMTS zvládne také práci v LTE. Nově přibude čip NFC slibovaný už u původního Galaxy S II. Úhlopříčka displeje opět o fous naroste na 4,5" a bude tak už na hraně pohodlného používání.

Displej si zachová technologii Super AMOLED Plus, stejné by mělo být i rozlišení 480 × 800 bodů. Frekvence dvoujádrového procesoru se zvýší z 1,2 na 1,5 GHz. Fotoaparát zůstane stejný s rozlišením 8 Mpx. V souvislosti s vyšším výkonem a vylepšenou konektivitou zařízení naroste také kapacita akumulátoru. Osazen bude článek s kapacitou 1 850 mAh. Zařízení by se mělo objevit nejprve ve Skandinávii, Spojených státech a dalších trzích, kde může prakticky využít konektivitu LTE.

Diskuze (122) Další článek: Předplacenkáři O2 získají den volání do vlastní sítě zdarma

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S II, Galaxy s, Podpor, První čtveřice, Samsun, Sam, GAL,