Samsung Galaxy S20 Tactical Edition je vojenským obrněnecem do první linie

Americká pobočka Samsungu představila speciální edici smartphonu Galaxy S20, která se vymyká všem dosavadním standardům. Galaxy S20 Tactical Edition je primárně určena pro využití v armádě a do těch nejextrémnějších podmínek. Základ sice vychází ze základního Galaxy S20, je však obohacen o zajímavé přídavky. 

A začněme u softwaru.Galaxy S20 TE dostal Android 10 s nadstavbou One UI 2.1, software je však přepracován tak, aby mohl spolupracovat s aktuálním výbavou bezpečnostních složek. Bezpečnost přenusu dat, hlasové a videokomunikace zajišťuje Samsung Knox, platforma DualDAR zase poskytuje dvojúrovňové šifrování, které chrání integritu dat i při vypnutém telefonu. Telefon se pyšní i celou řadu certifikací, díky nimž je možné jej nasadit např. v americké armádě. Odolnost IP68 ještě vylepšuje přídavný kryt od Juggernaut Case.

Telefon má veškeré potřebné protokoly k připojení ke všem vojenským radiofrekvencím a systémům pro navigaci a správu vojenských misí. V rámci konektivity se počítá se sítěmi 5G, v případě potřeby lze v telefonu úplně deaktivovat všechna radiofrekvenční spojení. Dedikované vojenské aplikace lze spustit jedním tlačítkem, a pokud má voják nasazeny brýle pro noční vidění, lze u displeje dočasně vypnout LED podsvětlení. Samozřejmostí je dotykové ovládání telefonu i přes rukavice. A hodit se může i desktopový režim DeX, vojáci v terénu budou potřebovat pouze monitor a myš s klávesnicí.

Galaxy S20 TE je nástupcem dva roky starého Galaxy S9 TE:

Novinka jinak primárně vychází z americké varianty Galaxy S20, takže je poháněna Snapdragon 865. Nabízena bude pouze v paměťové konfiguraci 12/128 GB, přičemž se počítá s vložením microSD karty až o kapacitě 1 TB. Dynamic AMOLED displej, baterie, fotoaparáty i konektivita zůstává při starém, telefon však bude k dispozici pouze v barevné variantě Cosmic Gray (šedá). Telefon se nebude nabízet na běžném trhu, takže jeho cenu Samsung blíže neupřesnil. A protože se jedná o samostatnou akci americké pobočky Samsungu, která je něco jako „stát ve státě“, v Česku se s tímto smartphonem nepočítá.

Zdroj Samsung News

Diskuze (2) Další článek: Chytrým hodinkám koronakrize tolik neublížila. Prodeje narostly o pětinu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S20, Cosmic Gray, Česká republika, EDI, Samsung Knox, Dynamic AMOLED displej, Edition, Telefon, Samsun, Linie, Americká pobočka, Tactical Edition, Samsung News,