Samsung Galaxy S22 Ultra propadl v testu Dxomark. Výsledky však budí značné pochybnosti

Když Samsung představil vlajkový model Galaxy S22 Ultra, velká pozornost směřovala i k jeho čtyřnásobnému fotoaparátu, který má u primárního snímače dokonce 108Mpx rozlišení a doplňuje jej 12Mpx ultraširokáč a rovnou dva teleobjektivy. Vzhledem k tomu, že má jít o špičku od Samsungu, čekalo se jak si s fotoaparátem povede v praxi.

Klepněte pro větší obrázek
Telefon poztrácel body hlavně kvůli relativně vysokému podílu šumu a artefaktů, nijak nezazářil ani širokoúhlý objektiv

Nyní telefon prošel testem laboratoří DxOMark, kde telefon velmi překvapil. Bohužel ale ne v dobrém smyslu. V žebříčku totiž skončil až daleko na 13. pozici se ziskem celkových 131 bodů. Tedy o 13 bodů pozadu za kralujícím Huawei P50 Pro. Stejným skóre jako Samsung se mohou chlubit telefony jako Vivo X70 Pro nebo Oppo Find X3 Pro.

Nečekané zklamání

Telefonu byl vytýkán hlavně pomalý autofokus a velká ztráta detailů u snímku za horšího světla či s velkým dynamickým rozsahem. Fotky také trpí artefakty a také rozmazanými objekty při prudkém pohybu. Na snímcích z testu je také vidět výrazné selhání u fotek v protisvětle, kde výsledky u některých fotografií vypadají dokonce hůře, než u předchůdce S21 Ultra.

Jako nevýhodu fotoaparátu testeři uvedli dokonce i celkovou kvalitu fotografií ve srovnání s jinými špičkovými telefony. Nikterak slavně si nevedlo ani video, kde rovněž vytknuli kvalitu detailů. Na druhou stranu telefon pochválili za živé barvy a za kvalitní zoom, ač s výsledkem zoomu rovněž poměrně zaostává. 

Jakto, že telefon v testu takto pohořel? Nebylo by to poprvé, kdy vlajkový telefon od Samsungu v raném testu dopadl daleko za očekáváním. V minulosti byl vinou pravděpodobně nefinální software. Otázkou je, jakou verzi systému testeři používali nyní. Je třeba také dodat, že k testu byl použit telefon v evropské verzi s čipem Exynos, v případě verze s čipem od Qualcommu může být zpracování obrazu zase trochu jiné. Tak či tak, výsledky nového telefonu budí přinejmenším pochybnosti.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Redakční test Samsung Galaxy S22 Ultra:

Diskuze (70) Další článek: Obchod Google Play u aplikací a her konečně ukazuje minimální požadovanou verzi Androidu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy S22 Ultra, Pro +, Telefon, Samsun, Laboratoř, Velká ztráta, Pochybnost, Oppo finda, Test