Samsung Galaxy XCover: Androidovi už bláto nevadí

Prach, bláto, voda a hrubé zacházení. To všechno vydrží nový odolný Android Samsung Galaxy XCover.

Znalci nomenklatury telefonů Samsung mají jasno už po přečtení názvu téhle novinky. „Galaxy“ znamená dotykový telefon s operačním systémem Android a přídomek „XCover“ ukazuje na zvýšenou odolnost. To je stále docela výjimečná vlastnost a Samsung se hrdě chlubí i přesnou specifikací.

Kód IP67 znamená absolutní odolnost proti vniknutí prachu a vodotěsnost po dobu 30 minut v hloubce 1 metr pod hladinou. Více si o „Stupni krytí IPX“ přečtěte na Wikipedii – dozvíte se třeba, že nejvyšším stupněm ochrany je IP68 a Samsung Galaxy XCover je tak pouhý bod pod nejvyšším stupněm těsnosti. Novinka je druhým Androidem s certifikátem IP67, prvním je už několik měsíců stará Motorola Defy.

Update: v diskuzi správně připomínáte, že certifikát IP67 má teké Sony Ericsson Xperia Activ.

Klepněte pro větší obrázek

Kromě té nejvýraznější vlastnosti nám toho výrobce o novém Galaxy příliš neřekl. Neznáme cenu, ani dostupnost, jedinou dosud ohlášenou zemí je Německo a XCover by se tam měl objevit v říjnu. Německé sítě jsou technicky srovnatelné s těmi našimi, není tedy důvod, proč by odolný Galaxy neměl fungovat také u nás.

Samsung Galaxy XCover ve zkratce

  • OS: Android 2.3 Gingerbread
  • displej: úhlopříčka 3,65 palce (9,27 cm), krycí sklo je tvrzené a odolné proti poškrábání, technologii ani rozlišení výrobce neuvádí
  • fotoaparát: 3,2 MPx, LED blesk, autofokus
  • data: HSPA (HSDPA až 7,2 Mb/s)
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (50) Další článek: Proč GPS nefunguje v mezikontinentálních raketách [zajímavost]

Témata článku: Samsung, , , , , Motorola Defy, Motorola Defy+, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Xcover, GAL, #Android, Xcover, Galaxy x, Sam, Výjimečná vlastnost, Samsun,