Samsung hodinky budoucnosti? V displeji čtečka otisků a v řemínku další baterie

Nejnovější patent Samsungu ukazuje, kterým směrem by se mohl vyvíjet segment nositelností. Jednou z novinek, která se v patentu objevila, je baterie umístěná v řemínku hodinek. Může se jednat o jedinou baterii nebo o doplňkovou, která prodlouží výdrž hodinek na jedno nabití. Současná výdrž nositelností je totiž mnohdy daleko za očekáváním. Baterie v řemínku musí být flexibilní a velmi tenká, samotný řemínek pak může být kožený, plastový, gumový nebo textilní.

Pokud by došlo k úplnému přesunu baterie do řemínku, zpřístupnil by se v těle hodinek prostor, který by mohl být využit dalšími komponentami. Patent navrhuje přidání fotoaparátu, snímače otisků prstů nebo doplňkových senzorů - světelného, infračerveného a čidla přiblížení. Zachována má být přitom i otočná luneta, při každém jejím otočení má být vidět jiná obrazovka, což půjde poznat i podle odlišného osvětlení okraje prstence.

Vymyšlených novinek má tedy Samsung hned několik, otázkou však je, kolik z nich se dostane do přímého nástupce současné generace Gear S3 a Gear Sport. Minimálně přídavná baterie v řemínku by byla vítaným přínosem.

Představení nejnovějších chytrých hodinek od Samsungu, Gear Sport:

Zdroj LetsGoDigital

Diskuze (3) Další článek: Máte některou z těchto aplikací? Pak jste si nasadili „štěnici“, která poslouchá vaši TV

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Hodinka, Osvětlení okraje, Otisk, ? Displej, Otočná luneta, Přímý nástupce, Doplňkový senzor, Hod, Sam, Displej, Luneta, Čtečka otisků, Současná generace, Samsun, Gear Sport