Samsung L400V: bílé véčko pohledem ženy

Perleťová mušle od Samsungu toho umí víc, než by se mohlo zdát. Nechybí mnoho funkcí ani překvapivě bohatá výbava.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klíčové vlastnosti:

  • povedený design
  • nečekaně bohatá výbava
  • aktivní pohotovostní režim
  • dobře provedná numerická klávesnice
  • podpora 3G a videohovorů

Hlavní nedostatky:

  • graficky nepovedené uživatelské prostředí
  • příliš zapuštěná navigační klávesa
  • malá vnitřní paměť
  • horší fotoaparát

Kingston_partner_small.jpg

Nároční uživatelé, především pak z řad žen (růžový mobil moc mužů nepřiláká), konečně nemusí volit mezi designem a funkční vybaveností. Jihokorejský výrobce se „pochlapil“ a počátkem minulého měsíce představil nové velmi elegantní véčko se sériovým označením L400V.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Provedení a design, klávesnice, displej

Samsung je na véčka machr. Nejinak je tomu i u testovaného modelu. Oslní netradičním perleťovým provedením zvnějšku. Jiná barevná provedení nejsou k dispozici především díky skutečnosti, že tohoto krasavce nelze sehnat jinak než zakoupením u mobilního operátora Vodafone. Proti barevnému provedení, které jsem měla k dispozici, nemám nejmenší výhrady.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V zavřeném stavu vypadá telefon jako lesklý oblázek

V zavřeném stavu telefon vyhlíží jako perleťová mušle lákavě oblých tvarů. Přední část nevhodně hyzdí černě orámovaná čočka 2Mpx fotoaparátu, která je chráněná vystouplým okrajem. Stejně tak monochromatický úzký displej, jehož orámování působí příliš tvrdě k jinak ladným tvarům i barevné kombinaci perleťové starorůžové. Tu na vnější části přístroje zastupují boční klávesy pro regulaci hlasitosti a klávesa pro rychlé spuštění fotoaparátu určená především pro autoportréty. Posledním růžovým prvkem je pak kloub přístroje, který je, tradičně jako každý Samsung, konstrukčně řešen zcela bezvadně.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Vnější displej trochu kazí zaoblené linie přístroje

Zadní stranu mobilu pak tvoříkryt Li-Ion baterie o kapacitě 880 mAh, na které naleznete pouze logo výrobce a adresu jeho webových stránek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Co se skrývá pod zadním krytem • microSD karta se u tohoto mobilu vkládá zboku

Již při otevírání si ukazováček automaticky najde místo právě pod kloubem, což usnadní držení mobilu. Větší komfort používání kláves umístěných ve spodní části otevřeného přístroje zajišťuje skosení hran, tak aby netlačily do palce při používání kláves. Celou horní část pak vyplňuje vnitřní displej disponující 262 tisíci barev, který se může pochlubit velmi dobrou viditelnosti i na přímém slunci, nemáte-li však příliš znečištěné krycí plastové sklíčko. Okolí samotného displeje totiž funguje jako růžové zrcadlo, ve kterém se skrývá čočka pro funkci videohovorů. Pomocí ní vás při videotelefonování uvidí druhá strana.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Okolí displeje je potřeba leštit

Řešení kláves u tohoto véčka je téměř dokonalé. Poskytují dostatek prostoru i pro silnější prsty. Klávesy od sebe nejsou odděleny, vytváří pravidelnou mřížku, jejich použití je ale bez přehmatů. Psát „poslepu“ je otázkou několika málo minut užívání. To samé lze říct o klávesách určených pro zahájení a ukončení hovoru. Drobné problémy však nastávají u čtyřsměrné navigační klávesy, která je trošku více zapuštěná než ostatní klávesy. Přehmaty tedy jsou velmi časté a to i po několika dnech užívání. Běžně tedy místo posunu směrem dolů můžete smazat některou položku nebo při pohybu doprava zcela ukončit všechny aplikace, protože dojde ke stisku klávesy pro ukončení hovoru. Místo pohybu v textu SMS si pak zrušíte například celé jejích psaní. Všem čtyřem směrovým klávesám je možné přiřadit funkce podle vlastního zvážení.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klávesnice se povedla, až na potvrzovací kříž, který je příliš zapuštěný

Témata článku: Samsung, , , Samsung L400V, Povedený mobil, Zen, Užitečný přepínač, Samsun, Nejsilnější argument, Sam, Oblý tvar, Pohled, Přemrštěná cena, Mušle,