Samsung nabídl lepší cenu než TSMC. Bude sám vyrábět Snapdragon 875

Qualcomm má v prosinci na programu premiéru nového mobilního čipu, jemuž se zatím, a zřejmě právem, přiznává označení Snapdragon 875. Samsung americkému gigantovi údajně nabídl lepší cenu, než TSMC, a proto získal lukrativní zakázku na kompletní výrobu Snapdragonů 875, které budou v příštím roce pohánět ty nejvýkonnější smartphony. Samsung za jejich výrobu obdrží částku okolo 844 milionů dolarů, tj. zhruba 18,9 mld. Kč.

Na tiskové konferenci Qualcommu, která se odehrála na letošním výrazně omezeném veletrhu IFA v Berlíně, přislíbily nejvýkonnějším čipsetům od Qualcommu věrnost značky Oppo a Xiaomi, zcela jistě se k nim přidá řada Galaxy S21 i některé topmodely dalších výrobců. Výroba Snapdragonu 875 má probíhat 5nm EUV technologií v jihokorejském Hwaseongu. Zatím nejvýkonnější Snapdragon všech dob má být oznámen na prosincové akci Snapdragon Tech Summit, která se uskuteční na Hawaii. Do prvních smartphonů se dostane v prvním čtvrtletí příštího roku.

Zdroj Hankyung

Diskuze (18) Další článek: Zcela bezdrátová sluchátka pod tisícovku? Honor Choice TWS Earbuds jdou do prodeje

Témata článku: , , , , Výroba, Hankyung, Samsun, Snapdragonů, Hawaii, Snapdragon Tech Summit, Berlín, Hwaseong, Dobrá cena