Samsung oznámil výsledky za Q2: mobilní divizi opět táhly „es sedmičky“

Samsung dnes oficiálně oznámil finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku, které se opět neslo ve znamení vyšších zisků. Za období březen - červen 2016 vykázal jihokorejský výrobce výnosy v hodnotě 50,94 trilionů korejských wonů, oproti loňskému roku se jedná o nárost o 2,4 trilionů wonů. Operační zisk Samsungu činil 8,14 trilionů wonů, což je meziročně opět nárust, a to o 1,24 trilionu wonů.

Klepněte pro větší obrázek
Finanční výsledky divizí Samsungu za uplynulé dva roky. Nás zajímá řádek IM, který sdružuje výsledky spojené divize IT a mobilních zařízení. Ta oproti loňskému roku vykazuje nepatrné navýšení prodejů ovšem daleko výraznější zvýšení operačního zisku

Ve druhém čtvrtletí se Samsungu dařilo na poli produktů i v oblasti polovodičového průmyslu. Z pohledu divize IM (IT & Mobile Communications) byly největším želízkem v ohni narůstající prodeje vlajkových modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge. Dvakrát zahnutá varianta se přitom prodávala o něco více, než „flatová“ Galaxy S7. Poměrně ustálená poptávka se pak objevila i v segmentu nižší a střední třídy.

Samsung v tomto čtvrtletí podle analytiků dodal na trh téměř 80 milionů smartphonů, díky čemuž si udržel pozici celosvětové mobilní jedničky. Na druhém místě se umístil Apple s dodávkami okolo 40 milionů smartphonů.

Samsung ve druhé polovině očekává zvýšený zájem o smartphony vyšší třídy, který však zřejmě bude ovlivněn konkurenčním bojem. Například proti srpnovému Galaxy Note 7 hned v září vyrukují nové iPhony.

Via Samsung News, Sammobile,  fiercewireless

Diskuze (14) Další článek: Opera Mini má nový trik – umí ukládat webové video

Témata článku: Samsung, , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Zvýšený zájem, Tah, Mobil Communications, Div, Trilión, Sam, MOBI, Mobil, Konkurenční boj, Dodávka, IT & amp, Sed, Samsun