Samsung Pay (neoficiálně) v ČR! Poradíme, jak můžete hodinkami Galaxy platit i vy

  • Oficiální podpora Samsung Pay v Česku je zatím nedohlednu
  • Ukážeme vám postup, které vám umožní již nyní platit hodinkami od Samsungu bezkontaktně i v ČR!
  • Budete muset sáhnout po kartě Curve a upravit software hodinek

Pokud hodinkám od Samsungu v Česku něco výrazně schází, zejména s ohledem na Apple Watch, jsou to bezkontaktní platby Samsung Pay. Dostupnost služby závisí nejen na globálním plánování Samsungu, ale také na dohodách s lokálními bankami. A to je proces, který se může táhnout roky. Existuje však řešení, které dostane Samsung Pay do hodinek Galaxy hned i v Česku!

Není to nic jednoduchého. Řešení není pro každého, protože budete potřebovat alespoň elementární znalosti práce se vzdáleným připojením k hodinkám či s flashováním nového firmwaru. Pokud se nebojíte, že byste mohli svým zásahem hodinkám uškodit, a chcete si platby vyzkoušet, jste na správné adrese!

Upozornění

Redakce neodpovídá za škody způsobené tím, že budete postupovat dle zveřejněného návodu. Jakékoliv úpravy týkající se softwaru hodinek, připojování platebních karet k Samsung Pay a další softwarové úpravy děláte na vlastní riziko.

Co budete potřebovat

V prvé řadě samozřejmě chytré hodinky od Samsungu spárované se smartphonem prostřednictvím aplikace Galaxy Wearable. Mezi podporované modely patří hned několik hodinek - Gear S3Galaxy Watch, Galaxy Watch ActiveGalaxy Watch Active 2 nebo Gear Sport. Druhým důležitým doplňkem je platební karta od britské firmy Curve. Můžete o ní zažádat zcela zdarma, její vedení nestojí žádný měsíční poplatek, jen doručení z Německa pár dní potrvá. Ještě než se pustíte do úprav hodinek, je vhodné mít platební kartu Curve alespoň na cestě k vám domů.

Krok první: platební karta Curve

Služba Samsung Pay vždy funguje v konkrétní zemi, a to pouze s nasmlouvanými bankovními společnostmi. My v tomto případě využijeme britský trh, který podporuje přidání karty Curve. Ta je spjata se stejnojmennou aplikací, do které nacpete jakoukoliv vaší kreditní či platební kartu. No, a když zaplatíte přes kartu Curve, částka se vám přímo strhne z vaší české karty, a to bez jakýchkoliv poplatků navíc. Chápete správně, v tomto případě se „nažere vlk a koza zůstane celá“. A abychom se vyhnuli dalším dotazům, ne, Samsung Pay Revolut napřímo nepodporuje, musíte využít Curve jako prostředníka.

Prvním krokem je stažení aplikace Curve pro Android na portálu Google Play. Po základní registraci svého účtu si budete moci zvolit jedno z dostupných členství. Bohatě si vystačíte s bezplatným členstvím Blue, k němuž dostanete bezkontaktní platební kartu Mastercard. Už při její registraci je třeba do služby přidat vaši českou platební kartu, ze které se budou při placení Curve kartou brát finanční prostředky. Karet samozřejmě můžete mít v mobilní aplikaci více a jednoduše vždy změnit na tu, která se má v Curve aktuálně použit. Pod jednou Curve tak můžete mít schované třeba všechny vaše platební karty.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Platební karta Curve nám dorazila v tomto papírovém obale

Na další výhody Curve karty se můžete podívat v některém z našich dřívějších článků. Ve zkratce můžete pomocí karty vybírat z bankomatů v zahraničí v lepším kurzu, než jaký dostanete ve směnárně, a to bez poplatků. Zajímavou funkcí je i možnost jednotlivé transakce až do 14 dní od jejich provedení přeúčtovat na jinou kartu, kterou máte ve službě Curve k dispozici. A pokud při registraci zadáte promokód od svých přátel, dostanete vy i protistrana po první provedené transakci 5 liber na libovolnou útratu.

Diskuze (204) Další článek: České dráhy nakoupily přes tři tisíce SIM karet. Ve vlacích se díky nim připojíte k internetu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , , Wi-fi síť, Internet, Vlk, CSc, Plugin, Samsun, Platební karta, Firmware, Odsouhlasení,