Samsung představil 1GB LPDDR4 DRAM, bude určena pro Galaxy S5

Samsung v průběhu uplynulých vánočních svátků představil 1GB čip DRAM LPDDR4. Z pohledu trhu se jedná o mobilní operační paměť s největší kapacitou, která byla dosud vyrobena, a také je to vůbec první mobilní DRAM postavená na architektuře LPDDR4. Nové čipy jsou vyrobeny 20nm technologií a mají být a o 50 procent rychlejší, než ty nejrychlejší paměti architektury LPDDR3, současně ale spotřebovávají o 40 procent méně energie. Nové čipy mohou dosáhnout přenosové rychlosti až 3 200 Mb/s, což je zhruba dvojnásobek oproti aktuálně používaným LPDDR3. Ač to na první pohled nevypadá, jedná se o významný technologický pokrok, který by měl Samsungu pomoci upevnit pozici na trhu operačních pamětí.

Klepněte pro větší obrázek
Samsung vyvinul 1GB LPDDR4 DRAM pro použití v mobilních zařízeních, čtveřice paměťových modulů pak bude připravena pro high-end smartphony, tablety a tenké notebooky (ilustrační foto)

Předvánoční představení může mít svůj důvod, Samsung totiž poukazuje na využití nových pamětí v kompletu 4 × 1 GB „u Ultra HD smartphonů, tabletů a ultratenkých notebooků“. Jako prvním produktem se logicky jeví vlajková loď Galaxy S5, která by měla být představena již na letošním veletrhu MWC v Barceloně. Samsung současně vyvíjí 64bitové procesory, které by měl oficiálně odhalit již za pár dní na veletrhu CES v Las Vegas, které již bez problémů zvládnou adresaci více než 3,6 GB operační paměti RAM. Jednotlivé díly skládačky tak do sebe pomalu zapadají.

Zdroj: gsmarena

Diskuze (40) Další článek: Vodafone v lednu sleví 2 000 Kč na LTE smartphony

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy S5, Pře, Samsung Galaxy s, DRAM, Samsun, Galaxy s, GAL, Pro +, Sam