Samsung představil tři novinky řady Galaxy J (2017). Do prodeje půjdou v létě

  • Po nedávném velkém úniku Samsung konečně představil nová „jéčka“
  • Všechny tři modely budou v prodeji i v ČR
  • Ceny začínají na pěti a půl tisících

Po nedávném velkém úniku bylo jen otázkou času, než Samsung veřejnosti představí nové modely řady Galaxy J (2017). Nakonec jsme se dočkali až včera vpodvečer. Většina spekulací se potvrdila, navrch známe i koncové ceny a datum zahájení prodejů v ČR. Bonusem navíc je to, že se u nás do prodeje dostanou všechny modely, tedy i nejvíce vybavená „jé sedmička“.

Všechny tři smartphony jsou vyrobeny z kovu, a na trh se dostanou v černé, modrošedé a zlaté. Jaké budou mezi jednotlivými modely funkční rozdíly?

Samsung Galaxy J3 (2017)

Ale začněme pěkně od začátku. Základním modelem nižší střední třídy pro letošní rok bude u Samsungu model Galaxy J3 (2017). Ke kovovému šasi telefon přidává i kovovou zadní část, která se však vzhledově liší od zbývajících dvou modelů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy J3 (2017) ve zlaté barvě

Displej telefonu je kryt 2,5D sklem, a konkrétně se jedná o 5,0 In-cell TFT panel s rozlišením 1 280 × 720 pix. Pod displejem najdeme tradiční kombinaci tlačítka a dvou senzorických snímačů, neměnné jsou i ovladače po stranách. Nad zamykacím tlačítkem vpravo je umístěn reproduktor, microUSB a 3,5mm jack hledejte na hraně spodní. 13Mpix fotoaparát (f/1.9) na zadní straně je umístěn ve výrazném modulu spolu s LED přisvětlením, podporuje několik fotorežimů a umí automaticky zaostřovat. Kamerka nad displejem je 5Mpix s fixním ostřením.

Klepněte pro větší obrázek
Technické specifikace Samsungu Galaxy J3 (2017)

Do telefonu s rozměry 143 × 70 × 8,2 se vměstnala baterie o kapacitě 2 400 mAh. Konektivitu zajišťuje Bluetooth 4.2, Wi-Fi, Wi-Fi Direct, LTE (Cat.4), NFC a GPS, volitelně je k dispozici i dvousimková verze. Telefon pohání čtyřjádro o taktu 1,4 GHz s interním označením „Java" a 2GB RAM. 16GB interní paměť rozšíříte microSD kartami až o dalších 256 GB. V nabídce telefonu nebude chybět ani FM rádio, do prodeje se dostane rovnou s Androidem Nougat.

I když je Galaxy J3 (2017) nejlevnější novinkou od Samsungu, na trh se dostane až poslední - konkrétně na začátku srpna. Stát bude 5 499 Kč.

Samsung Galaxy J5 (2017)

U Samsungu Galaxy J5 (2017) nastává designová změna. Kovová záď a boky jsou „slity“ do jednoho celku, na zádech se navíc objevily jakési „výkrojky“, které jsou spíše vizuálním klamem. Jedná se totiž o vývody antén, které byly v dřívějších generacích umístěny v přerušeních kovového šasi.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy J5 (2017) v modrošedé barevné variantě

Telefonu narostl displej na 5,2 palců, a i když mu zůstává HD rozlišení, jedná se již o Super AMOLED. Telefon je vybaven světelným senzorem, takže displej zvládne regulovat svůj jas automaticky. Do domovského tlačítka se překvapivě dostal snímač otisků prstů, kamerka pro selfie má stejné rozlišení jako hlavní fotoaparát - 13 Mpix. Telefon má rozměry 146 × 71 × 7,9 mm, váží 160 gramů a je postaven na osmijádru „Joshua“ o taktu 1,6 GHz s 2GB RAM.

Klepněte pro větší obrázek
Technické specifikace Samsungu Galaxy J5 (2017)

Nevyměnitelná baterie má kapacitu 3 000 mAh, v nabídce telefonu je mj. i LTE Cat.6, FM rádio a opět volitelná Dual SIM varianta. Telefon má opět 16GB interní úložiště, podporuje microSD karty a běží v něm Android Nougat. Galaxy J5 (2017) se na českém trhu začne prodávat nejdříve, v polovině června za 6 999 Kč.

Samsung Galaxy J7 (2017)

Nejvybavenějším z trojlístku novinek je Galaxy J7 (2017). Protože je telefon vzhledově stejný jako „jé pětka“, pojďme se rovnou zaměřit na rozdíly mezi oběma modely. Displej telefonu narostl na 5,5 palců a dostal Full HD rozlišení, narostly i rozměry telefonu (152 × 75 × 7,9 mm) a hmotnost (181 gramů) společně s kapacitou baterie (3 600 mAh).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy J7 (2017) v černé barevné variantě

Fotoaparáty na přední i zadní straně používají stejný 13Mpix čip (f/1,7) a pro oba je k dispozici i samostatná přisvětlovací LED dioda. Smartphone je opět postaven na osmijádru „Joshua“ o taktu 1,6 GHz, operační paměť byla navýšena na 3 GB. Interní 16GB úložiště s podporou microSD karet zůstává při starém. Samsung ve specifikacích uvádí, že telefon má být pouze v Dual SIM verzi, což by z telefonu dělalo jeden z nejvybavenějších Dual SIMů na trhu...

Klepněte pro větší obrázek
Technické specifikace Samsungu Galaxy J7 (2017)

Samsung Galaxy J7 (2017) se do ČR dostane začátkem července. Koncová cena telefonu činí 8 999 Kč.

Diskuze (2) Další článek: Nokia 9 se odhaluje. Půjde o nejmenší superphone [spekulace]

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Pro +, Stejné rozlišení, Světelný senzor, Základní model, Jednotlivý model, Interní paměť, Galaxy j a Galaxy, Wi-fi direct, Datum zahájení, Prodej, Kovové šasi, Pře, Přerušení, Fixní ostření, Interní označení,