Samsung připravuje aplikaci pro Gear S3 k dálkovému ovládání Gear VR

Samsung měl pro brýle Gear VR připraven nový herní ovladač, který se do prodeje nakonec nedostal. A jak to tak vypadá, na jeho místo se postupně dostane bezdrátový Xbox One Controller od Microsoftu, který bude nejprve podporovat virtuální Minecraft a až poté se jeho dostupnost rozšíří i na další tituly. 

Samsung se místo toho zhostí experimentu ovládání virtuální reality skrz hodinky Gear S2 i nové Gear S3. Podle spekulací má hlavní roli plnit otočný prstenec, který má sloužit k výběru položek, např. v Galerii, v jednoduchých hrách či při procházení různých nabídek. Stisk tlačítek na boku hodinek má pak sloužit k potvrzování voleb.

Hranice možného ovládání základních úkonů ve virtuální realitě jsou téměř nekonečné, takže bude záviset na tom, jak konkrétně bude funkce implementována. Dálkové ovládání virtuální reality v Gear VR bude dostupné pro hodinky Gear S2 i Gear S3, ovšem na aplikaci si zřejmě ještě nějakou dobu počkáme.

Střídmé odhady hovoří až v souvislosti s modelem Galaxy S8, což by značilo minimálně březen příštího roku. Galaxy S8 má totiž cílit zejména na využití virtuální reality, čemuž má pomoci i připravovaný Super AMOLED displej s rozlišením 3 840 × 2 160 pix. A pomocné ovládání pomocí chytrých hodinek by jistě mohlo zaujmout.

Via Sammobile, Phonearena

Váš názor Další článek: Pokémon Go vydělal za 82 dní 470 milionů dolarů. Teď ale nastává ta těžší část

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy, Otočný prstenec, Ovládání, Prstenec, Pro +, O Gear, Xbox One, Gear, Základní úkon, Herní ovladač, Gear s, Sam, Samsun, Potvrzování, Dálkové ovládání