Samsung připravuje Chrome OS tablet s výkonným čipsetem a slušným foťákem

Samsung podle spekulací připravuje tablet, který poběží na ChromeOS. Tablet bude ve stylu Microsoft Surface, půjde magneticky přichytit ke klávesnici a nebo používat samostatně. Novinka od Samsungu má kódové označení „Nautilus“ a poměrně překvapivě poběží na systému Chrome OS od Googlu. Poslední pokusy Samsungu s konvertibilními tablety zatím skončily u řady Galaxy Book, která byla prezentována na loňském MWC v Barceloně.

Připravovaný tablet bude poháněn sedmou generací čipsetu Intel Core a jeho součástí bude i fotosnímač Sony IMX258. Ten byl použit naposledy u LG G6, což je poměrně překvapivé zjištění, protože zařízení s Chrome OS na oblast kvalitních fotoaparátů již dávno rezignovala. U Chromebooků jsou maximem kamerky s maximálním rozlišením 720p a s omezenými možnostmi fotografických úprav a nastavení.

Tablet by mohl být představen již na veletrhu CES, který je doslova „za dveřmi“. Zdroj se však přiklání spíše k barcelonskému veletrhu MWC, který začíná 26. února.

Prohlídka operačního systému Chrome OS:

Zdroj Chromeunboxed

Váš názor Další článek: Jak vypadá malinová růžová? Zjistíme na CES, kde se představí LG V30 v nové barvě

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Konvertibilní tablet, ChromeOS, Poslední pokus, Chrome, Prohlídka, Foťák, Samsun, Galaxy Book, Loňské mwc, Samsung Galaxy Book, Čipset, Os tablet, Připravovaný tablet, Operační systém, Chromebook,