Samsung S3650 Corby: moderní dotykáč za nízkou cenu (preview)

Nový Samsung se sportovním designem naláká na dotykové ovládání, sociální sítě a zejména na nízkou cenu. Aktualizováno

Aktualizováno 1. 9. 2009:

Samsung dnes oficiálně představil nový dotykový telefon pro druhé pololetí 2009, o kterém jsme vás na MobilManii informovali už minulý týden. Model S3650 Corby by měl zaujmout hlavně mladší uživatele, Samsung si od něj slibuje úspěchy srovnatelné se současným rekordmanem S5230 Star, jehož se za první tři měsíce prodalo světově již na 5 milionů kusů. Tisková zpráva společnosti obsahuje pouze několik upřesnění, finální cena nebyla doposud potvrzena.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jak je vidět z tiskových fotografií, Samsung Corby nabídne kryty ve žluté, bílé, oranžové a růžové barvě. Součástí balení jsou dva barevné kryty, jeden z nich designovým potiskem, a standardní černý kryt. Nabídka krytů různých barev a tvarů bude do budoucna ještě rozšířena. Speciální bude tentokrát vnitřní prostředí telefonu. To vychází z dobře známé dotykové platformy TouchWiz ale je pozměněno do stylizovaného grafického menu Cartoon UI, které se přizpůsobuje aktuálně využívané funkci telefonu. Vtipné animace vnitřního prostředí osloví nejen mladší zájemce, ale i další uživatele se smyslem pro humor.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nový Samsung svým zaměřením na mladší publikum vyjadřuje strategii firmy „dotykové ovládání pro každý životní styl“. „V této oblasti spatřujeme rozsáhlé možnosti růstu a jako průkopníci nových technologií vnímáme telefon Samsung Corby jako další z našich produktů cílených ve správný čas specifickým skupinám zákazníků,“ říká JK Shin výkonný viceprezident a předseda divize mobilních komunikací společnosti Samsung Electronics. „Jsme celosvětovou jedničkou v telefonech s plně dotykovým displejem a uvědomujeme si význam SNS v oblasti moderních mobilních telefonů. Pro společnost Samsung je cílová skupina zákazníků v samém srdci podnikové strategie a design a funkčnost modelu Corby splňuje nároky mladého publika, pro které je důležitý styl a maximální propojení se světem, stejně jako dostupná cena,“ pokračuje JK Shin.

Samsung Corby bude k dostání na evropském trhu v druhé polovině září 2009, cena pro Českou republiku nebyla dosud oficiálně stanovena. Podle našich informací by se ale měla vejít pod 4 tisíce korun.


Samsung přichází s další novinkou pro podzimní trh. Nabídku mobilů obohatí o jeden z nejlevnějších dotykových telefonů S3650 s kódovým názvem Corby. Mobil klasické konstrukce je určen zejména mladším uživatelům, svědčí o tom kontrastní žluto-černá barevná kombinace a také font použitý v menu. Ten silně připomíná písmo Comic Sans známé z editoru MS Word.

Samsung opět sází na prověřenou dotykovou platformu TouchWiz, Corby tedy nebude chytrým telefonem a instalovat do něj půjdou pouze aplikace založené na Javě. V těle o rozměrech 103 × 56 × 12,4 mm a hmotnosti 92 g najde místo 2Mpx fotoaparát (bez diody a automatického ostření), multimediální přehrávač a FM rádio s funkcí RDS. Samozřejmostí u telefonu zaměřeného na mladší uživatele už je dnes provázanost s nejznámějšími sociálními sítěmi, jako je Facebook nebo MySpace.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Aktivní barevný displej s úhlopříčkou 2,8" a rozlišením QVGA zobrazí 262 tisíc barev. Hardwarovou klávesnici na mobilu nehledejte, pod displejem se nachází pouze mechanická tlačítka hovoru a středová klávesa, která má v prostředí TouchWiz funkci návratu o úroveň zpět. Veškeré další ovládání bude probíhat dotykem po displeji, menu je zcela optimalizováno pro ovládání prstem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jako úložiště pro vlastní soubory poslouží 96 MB vnitřní paměti, kterou lze rozšířit kartami microSD o dalších až 8 GB. Samostatnou paměť si dělí kontakty v adresáři, uložit můžete až 2 000 vícepoložkových záznamů. Konektivitu obstará Bluetooth 2.1 nebo USB 2.0. Telefon pracuje jako čtyřpásmový v GSM, sítě 3G nejsou podporovány. K surfování po internetu a dalších online službách musí postačit GPRS nebo EDGE, Corbymu se totiž nedostalo ani modulu Wi-Fi.

Samsung S3650 Corby se začne prodávat v průběhu září na vybraných evropských trzích, jeho dostupnost v Česku nebyla doposud potvrzena. Pokud se na náš trh dostane, můžeme očekávat příznivou cenu, která by neměla přesáhnout 3 a půl tisíce korun.

Samsung S3650 Corby
Samsung S3650 CorbyDotykový displej, nízká cena a propojení se sítěmi Facebook, MySpace i Youtube jsou hlavními lákadly stylově provedeného Samsungu, který dále podporuje GPRS a EDGE a má dvoumegapixelový fotoaparát.rozměry a hmotnost: 103 × 57 × 13 mm, 92 g
displej: 2,8'', aktivní TFT, 240 × 320, 262 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz)
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10
konekt.: USB, Bluetooth (A2DP)
baterie: ?
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: 2MPx (1 600 × 1 200), video
54 %
(323. místo z 1159)
katalog
cena: cca 3 500 Kč (3. čtvrtletí 2009)

Diskuze (15) Další článek: Vodafone rozšiřuje nabídku mobilních e-mailových řešení pro firmy

Témata článku: Samsung, Samsung Corby, Barevná kombinace, Dostupná cena, Dotyk, Samsun, Pře, Dot, Mode, Comic Sans, Sam, Finální cena, Online služba, MS Word, Skupina zákazníků, Současný rekordman, Podzimní trh