Samsung S9402 DuoS: výjimečný luxus pro dvě SIM

Současný provoz dvou SIM karet, luxus a dobrá výbava s 5Mpx fotoaparátem. To je nový Samsung S9402 DuoS.

Samsung má jako jediný z velkých výrobců ve svém portfoliu telefony podporující současný příjem signálu dvěma SIM kartami. Tato strategie se sice nelíbí operátorům, ale zákazníci si dual SIM mobily náramně pochvalují. Korejský výrobce se proto chystá rozšířit tento segment o luxusní dvousimkový model S9402 DuoS.

Krunýř z rhodia

Telefon splňuje nejpřísnější kritéria stylových přístrojů. Elegantní design přístroje s klasickou konstrukcí podtrhují čisté linie, které vzdáleně připomínají vzhled luxusních telefonů Vertu. Výrobce se chlubí detailním ručním zpracováním. Tělo S9402 DuoS je vyrobeno z hodnotných kovových materiálů, rám po obvodu pokrývá vrstva rhodia, které je příbuzným prvkem k platině a mimořádně odolné vůči mechanickému poškození i chemickému narušení (např. rezavění, rozleptání atd.).

Klepněte pro větší obrázek 

Proti škrábancům je chráněn i barevný dvoupalcový displej s rozlišením QVGA, jejž kryje tvrzené sklo. Vyroben je technologií AMOLED, která ještě více usnadňuje čitelnost na přímém slunci. Displej zobrazí 262 tisíc barev.

Bývá zvykem, že stylové telefony bývají ochuzeny na výbavě. U nového DuoSu to ale neplatí. Implementován je pětimegapixelový fotoaparát se stabilizátorem obrazu, detekcí úsměvu a funkcí WDR. Samozřejmostí je potom automatické ostření a dvojice prosvětlovacích LED diod.

Zvuk s puncem Bang & Olufsen

Fotoaparát zvládne natáčet i video, ale pouze v rozlišení QVGA, rychlostí 15 snímků za sekundu. Vestavěný multimediální přehrávač si poradí s formáty videa WMV a H.263. Pro co nejlepší hudební zážitek byla použita technologie ICEpower od dánského hi-tech výrobce elektroniky Bang & Olufsen. Z hudebních formátů si přehrávač poradí s Midi, SMAF, MP3, AAC a AAC+. Telefon vedle těchto formátů může vyzvánět 64hlasou polyfonií. Připraveno je také FM rádio s RDS.

TIP: jak funguje takový DualSIM od Samsungu? V redakci s jedním takovým máme zkušenosti, článek najdete zde a další, pojednávající o měsíčním soužití s telefonem je zde

Samsung S9402 DuoS nepodporuje sítě třetí generace. Majitel se s ním dovolá ve třech pásmech GSM na primární SIM kartě, sekundární karta podporuje pouze dvě evropská pásma. Datové přenosy GPRS nebo EDGE (pro MMS, e-maily, mobilní internet), lze realizovat na obou SIM kartách bez rozdílu. Propojení s počítačem je zajištěno přes Bluetooth 2.0 nebo kabelem USB. Bohatou vnitřní paměť 1 GB lze rozšířit o dalších osm giga kartami microSD(HC).

S rozměry 115 × 48 × 16 mm a hmotností 140 g nepatří nový DuoS mezi úplné střízlíky, svou vinu na tom mají použité materiály a hlavně přijímač signálu pro dvě karty. Celé zařízení drží při životě akumulátor s kapacitou 960 mAh. Ten umožní mimo jiné 15 hodin nepřetržitého přehrávání hudby.

Klepněte pro větší obrázek

Telefon se začne prodávat v základním barevném provedení Liquid Diamond a nejdříve se na něj mohou těšit zájemci na ruském trhu. Hlavní konkurencí pro něj bude zavedená řada Nokia 8800 Arte, případně nedávno představená stylová Motorola Aura. Ani jeden z těchto luxusních mobilů se však nemůže pochlubit podporou dvou SIM karet.

Diskuze (11) Další článek: Gmail 2.0: skvělý pošťák i pro jednoduché mobily

Témata článku: Samsung, , , Acer Liquid, Motorola Aura, Nokia 8800, Nokia 8800 Arte, Nokia 8800 Carbon Arte, Nokia 8800 Gold Arte, Nokia 8800 Sapphire Arte, Nokia 8800 Sirocco, Nokia 8800 Sirocco Gold, Sekundární karta, Zavedená řada, Duo, Pro +, Lux, Ruční zpracování, Sam, Samsun, Hudební zážitek, Současný příjem