Samsung SGH-A300: se dvěma displeji

Korejský Samsung se "vytasil" na evropské trhy se svou další novinkou - nádherný telefon SGH-A300 se dvěma displeji seženete za cenu nepřesahující 13 tisíc korun.
Korejský Samsung se "vytasil" na evropské trhy se svou další novinkou - nádherný telefon SGH-A300 se dvěma displeji seženete za cenu nepřesahující 13 tisíc korun.

Klapáček

Nejmladší mobilek korejského Samsungu, SGH-A300 již na první pohled nezapře skutečnost, že je nástupcem staršího véčkového modelu SGH-A110, který byl prvním mobilním telefonem Samsung, který měl dva displeje.

Nový telefon je ještě lehčí a menší – s nejtenčí dostupnou baterií měří pouhých 81 x 42 x 22 milimetrů + další dva a půl centimetru měří jeho anténa. Hmotnost se v závislosti na použité baterii pohybuje od 80 gramů do 100 gramů s vysokokapacitní baterií. Klávesnice není příliš velká, obzvlášť funkční tlačítka jsou opravdu titěrná. Velmi komfortní je však naopak docela velké čtyřsměrové navigační tlačítko, které výborně přispívá k snadné ovladatelnosti tohoto mobilního telefonu.

Displej raději dvakrát

A300 má dvojitý displej. Hlavní displej se objeví až po rozevření jednotlivých částí telefonu a dosahuje neuvěřitelně vysokého rozlišení 128 x 128 obrazových bodů. Díky tomuto rozlišení jsou grafické ikony velmi roztomilé a všechny texty se zobrazují uživatelsky nastavitelnými řezy písma. Druhý displej je o hodně menší a funguje pouze při zavřeném telefonu – s jeho pomocí tak vidíte i na zavřeném mobilu nejdůležitější informace.

Funkcí víc než dost

Z dalších užitečný funkcí je k dispozici pochopitelně Té devítka v anglické verzi, několik her, datumové a časové funkce, vícenásobný budík, zápisník, organizér a připomínkovač, kalkulačka, 99 míst pro uložení telefonního seznamu v paměti přístroje, 48 vyzváněcích melodií + dvě vlastní, vibrační vyzvánění a wapový prohlížeč v nejběžnější verzi 1.1.

Výborná kvalita hlasu je u mobilů této značky přímo pověstná a i A300 zůstává věrná. Telefon je také duální a je velmi citlivý na signál. SGH-A300 se prodává se dvěma bateriemi – ta první je velmi tenká a má kapacitu 570 mAh, druhá je o chloupek větší, má však kapacitu 850 mAh.

Ale ta cena

S pomocí vestavěného hardwarového modemu můžete také mobilně připojit svůj osobní počítač nebo notebook k Internetu nebo odesílat a přijímat faxové zprávy. Protože telefon nemá infračervený port, musíte jej připojovat prostřednictvím dodávaného sériového kabelu.

SGH-A300 se v současné době prodává v Itálii v ceně nepřesahující v přepočtu třináct tisíc korun. Za tuto cenu se jedná o skutečně zajímavý telefon, který vám ostudu skutečně neudělá. Proto pokud přemýšlíte, jaký suvenýr si ze své letní dovolené přivezete, berte A300 jako jednu z možností.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Samsung SGH-A300
  • Rozměry: 81 x 42 x 22 mm
  • Hmotnost: 80 gramů
  • Baterie: 570 mAh Li-Ion
  • Udávaná pohotovostní doba: 60 hodin
  • Udávaná doba hovoru: 3 hodiny
  • Zvonění: 48 + 2 vlastní
  • Vlastnosti a funkce, které přístroj obsahuje nebo podporuje: budík, časové funkce, hry, kalkulačka, SIM Toolkit, vibrační vyzvánění, přednastavené vyzváněcí profily, WAP, organizér, T9, různé velikosti písma, hardwarový modem
  • Vlastnosti a funkce, které přístroj neobsahuje nebo nepodporuje: Vnitřní paměť pro SMS, IrDA, minutové pípání, Bluetooth, HSCSD, GPRS, skupiny volajících
Diskuze (32) Další článek: Jak roamovat v zahraničí: návod, jak volat

Témata článku: Samsung, Samsun, ? Displej, Sam, Výborná kvalita, Displej, Nádherný telefon