Samsung SGH-E700: bez antény, a jak mu to sluší! (velký test)

První véčko bez antény se může chlubit barevným displejem OLED na čelní ploše, špičkovým displejem uvnitř a čtyřicetihlasým vyzváněním. Je to nejlepší telefon, jaký Samsung pro evropský trh zatím vyrobil. Přečtěte si velmi podrobnou recenzi s více než stovkou obrázků.

Standardní příslušenství

V krabici kromě samotného telefonu s baterií a řady manuálů, které má Samsung velmi dobře zpracovány, objevíte ještě několik dalších věcí:

Nabíječka: Samsung u svých posledních telefonů používá nový „baculatý“ typ.

 Šedá a baculatá

Osobní handsfree: i když je samozřejmě velmi vítané, že k telefonu dostanete rovnou bondovku, nelze zapomenout na výbornou handsfree kombinované se šňůrkou pro zavěšení telefonu na krk, kterou Samsung přidával ke svým starším telefonům.

  Handsfree s tlačítkem • spojení s telefonem

Poutko: je velmi malé, takže na zápěstí ho dostanou jen děti nebo útlé ženy, přinejmenším ale za něj lze telefon vytahovat z kapsy.

 Velmi malé poutko

Uživatelé, kteří k telefonu vyžadují další příslušenství, asi se Samsungem nebudou příliš spokojeni. Ve srovnání s tradičními značkami, které ke svým mobilům nabízejí možné i nemožné, je nabídka spíše chudá. Prakticky seženete pouze nové baterie, různé nabíječky, datový kabel a osobní handsfree. Pro použití telefonu v automobilu se nabízí pouze držák, neexistuje pevná souprava handsfree.

Vytvořen pro mobilní masy

Až se Samsung SGH-E700 objeví v říjnu na českém trhu, bude to nejvybavenější mobilní telefon tohoto jihokorejského výrobce. Jen malý kousek za ním bude připravovaný model P400 a hned potom současný telefon S300m. Při srovnání funkčnosti s telefony jiných značek se Samsung SGH-E700 ocitne na dvacátém místě ze 134 mobilních telefonů, které srovnáváme, a to je také velmi slušné.

Mezi největší konkurenty z vlastních řad budou patřit už zmíněné dva telefony spolu s modelem SGH-V200. U jiných značek vyčnívá zejména Panasonic GD87 (už téměř rok starý), konkurencí budou zřejmě i stylové Nokie z řady 40 a nesmíme zapomenout ani na Siemens SL55.

Samsung SGH-E700 je nadmíru atraktivní mobilní telefon s nabídkou funkcí, která většině lidí určitě bude stačit. Z pohledu náročných uživatelů ale najdeme několik nedostatků: horší spolupráci s počítačem, kalendář a úkolovník jsou připraveny spíše pro běžné lidi než pro pokročilé uživatele kapesních počítačů, v telefonu nenajdeme e-mailový prohlížeč, není zde ani Bluetooth.

Samsung je zkrátka typický výrobce, který se zaměřuje hlavně na masy – a ty vyžadují barvy a obrázky, krásné zvuky, překvapivé funkce, luxusní design. Místo datové komunikace je pro naprostou většinu lidí důležitější velký telefonní seznam, místo Bluetooth mnohem víc potěší čtyřicetihlasé vyzvánění. Někomu se to sice nemusí líbit, nic s tím ale asi neudělá.

Samsung SGH-E700 se opravdu povedl. Cena bude opět velmi vysoká, jak je u této značky až na výjimky zvykem, za přibližně čtrnáct tisíc korun ale uživatel získá velice hezký, kvalitní a vybavený mobilní telefon.

Verdikt: velmi drahý a výborně vybavený mobil


Plusy a mínusy

+ nemá anténu
+ design
+ obrovská paměť

- ke jménu v seznamu nelze přidat fotografii
- když zhasne malý displej, nejsou vidět příchozí SMS a zmeškané hovory
- baterie není dobře upevněna

zdroj: Kiboon Mobile
telefon: 221 033 098
předběžná cena: 14 000 Kč
termín uvedení: říjen 2003 


Kompletní přehled parametrů telefonu najdete v Katalogu mobilů

Témata článku: Samsung, , Panasonic GD87, Samsung Z, Siemens SL55, Sony Ericsson T610, Český software, Ant, Následující část, Gumový špuntík, Sam, Stejný krok, Tradiční značka, Malá spotřeba, Velký test, Souhrnný přehled, ANT +, Jak, Samsun, Frankfurt nad Mohanem, Černý bílý, Test, Velký