Samsung SGH-P400: perla s otočným displejem (velký test)

Druhý Samsung s foťáčkem se vyznačuje především otočným displejem. Na precizní provedení jsme už u Samsungů zvyklí. Model P400 vylepšuje navíc několik drobných nedostatků, které jsme starším kouskům vytýkali.

Všechny organizační funkce jsou shrnuty do položky menu Organizátor. Kromě již klasické kalkulačky, která si dokonce poradí s prioritami matematických operací, zde najdeme například převodník měn či hlasový záznamník. Ten umožňuje nahrávat až třicetisekundové poznámky, které můžete například posílat jako MMS.

Budík kam se podíváš

Pro vzbuzení máte na výběr několik verzí budíku. Základem je jednoduchý budík, který vás vzbudí při první vhodné příležitosti. Vstáváte-li do práce pravidelně, můžete použít takzvané Ranní volání. To vás vzbudí ve stanovenou dobu v pracovních dnech. No, a pokud například každé ráno provádíte před otevřeným oknem kondiční cvičení, můžete si nastavit na šestou hodinu ranní Opakovaný budík – probudí vás i o víkendu. Pokud v budíku nastavíte funkci automatického zapnutí, budík se aktivuje i při vypnutém telefonu.

   

Organizace času ale nekončí budíkem, k dispozici je například jednoduchý úkolovník. Můžete v něm nastavit jednu ze tří priorit úkolu, nastavit datum provedení a posléze odškrtnout, že už se vám povedlo s tímhle úkolem skoncovat.

Barvy jsou i v kalendáři

U většiny telefonů s barevným displejem kritizujeme jejich nevyužívání, zvláště v kalendáři. Samsung SGH-P400 je na tom v tomto směru výborně. Sobota i neděle je odlišena barevně, což umožňuje orientaci hned prvním pohledem. Dny, ve kterých je naplánována nějaká akce, jsou označeny zeleně.

 

Ke každému dni můžete umístit několik poznámek. Většina ostatních Samsungů to neuměla a muselo se to řešit zbytečně složitým přesouváním z jiných dnů. Už model SGH-C100 si s tím ale poradil a jsem rád, že Samsung z této správné cesty zatím nesešel. Poznámce můžete dokonce přiřadit budík – tedy upozornění přesně v čase, ve kterém je to potřeba.

Témata článku: Samsung, , , Panasonic GD87, Samsung Z, Sharp GX13, Počáteční písmeno, Blikající kontrolka, Displej, Test, Vážný konkurent, Velký test, OTO, Sam, ? Displej, Samsun, Perla, Běžný modem, Displej velký, Velký