Samsung SGH-P400: perla s otočným displejem (velký test)

Druhý Samsung s foťáčkem se vyznačuje především otočným displejem. Na precizní provedení jsme už u Samsungů zvyklí. Model P400 vylepšuje navíc několik drobných nedostatků, které jsme starším kouskům vytýkali.

Pro komunikaci s okolím je telefon vybaven opravdu výborně, chybí snad už jen podpora technologie Bluetooth. S počítačem ho můžete propojit dodávaným datovým kabelem, majitelé notebooků jistě velmi uvítají přítomnost infraportu.

Internet mobilně i nemobilně

Součástí dodávky by měl být i osvědčený programový balík EasyGPRS. Ten, jak známo, umožňuje mimo jiné editaci telefonního seznamu a dalších položek v paměti telefonu, jeho zálohování a synchronizaci se stolním počítačem. Obsahuje také ovladače, které z vašeho Samsungu vytvoří běžný modem, můžete se tedy s jeho pomocí připojit z počítače na internet.

Příznivcům mobilního internetu může P400 nabídnout klasický wapový prohlížeč. Díky velkému displeji budete mít k dispozici něco málo přes sedm řádků textu. V telefonu bohužel nenajdete e-mailového klienta, můžete ale zkusit zapátrat po nějakém vhodném v Javě.

 

Kdo si hraje, nezlobí

Telefon podporuje herní platformu Java, můžete tedy do něj snadno doplňovat aplikace, které vám chybí. Ve standardní dodávce jsou pouze čtyři hry, díky kvalitnímu barevnému displeji ale docela povedené. Pro ukrácení dlouhých chvil tak máte na výběr mezi známou variací na tetris – odstraňování kostek stejné barvy, logickou hrou, kde je vaším cílem propojit dvě místa, golfem a šachy.

   

Shrnutí

Mobilní telefon Samsung SGH-P400 je bezpochyby stylovým zbožím. Jeho cena by se podle našich informací měla pohybovat někde nad úrovní patnácti tisíc korun, uvidíme ale, zda ho některý z operátorů nebude zajímavě dotovat. Podobně jako tomu bylo u V200, uvažuje T-Mobile o jeho personalizaci.

Jedinými vážnými konkurenty jsou samozřejmě multimediální véčka, již zmíněný Samsung SGH-V200, Panasonic GD87 a Sharp GX13. Řada lidí dá ale přednost spíše nevéčkovým telefonům, které často nabízejí stejné funkce za příznivější cenu.

Témata článku: Samsung, , , Panasonic GD87, Samsung Z, Sharp GX13, Displej, Velký test, Perla, Počáteční písmeno, OTO, Sam, Displej velký, Samsun, ? Displej, Velký, Blikající kontrolka, Vážný konkurent, Test, Běžný modem