Samsung SGH-S300: véčko, díl třicátý sedmý (velký test)

Samsung SGH-S300 je malinké, ale přitom nadprůměrně dobře vybavené véčko. Jeho největším lákadlem jsou dva barevné displeje, ale jak se dozvíte v této megarecenzi, černobílý displej na čelní ploše véčka je stále nepřekonaný. V článku najdete stovku obrázků!

Samsung má nový telefon a stejně jako všechny ostatní modely v současné nabídce je i SGH-S300 stříbrné véčko. Na první pohled lze poznat jen to, že je menší než většina ostatních Samsungů, další vlastnosti se projeví až po podrobnějším prozkoumání.


Tato recenze je velmi dlouhá, proto jsme ji rozdělili do kapitol. Nerozdělený článek najdete v textové verzi MobilManie.

 
Oficiální a trochu přikrášlené fotografie

Samsung SGH-S300 je přímým následníkem již nějakou dobu prodávaného mobilu Samsung SGH-S100. Vychází z něj, má v podstatě stejné funkce a největším rozdílem jsou právě zmíněné menší rozměry. Zatímco Samsung S100 jsme zařadili do kategorie velká véčka (podobně jako například model SGH-V200 od stejné značky, Panasonic GD87, Motorolu T720 nebo Sharp GX13), novinka S300 je pěkný malý telefon.

Typové označování mobilů Samsung není úplně logické a protože se jej Samsung chystá změnit, nemá snad ani velký smysl snažit se přijít věci na kloub. Snad jen krátce: všechny mobily Samsungu jsou poměrně stylové, označení S nebo V říká, že jde o vybavené kousky, v řadě T spolu s A jde spíš o cenu, nabídka funkcí je poněkud menší.

 
Skutečnost: zprava a zleva

Stejn2 jako se příliš neliší vzhled mobilních telefonů Samsung, velmi podobný je i jejich „přístup k uživateli“. Chcete-li mít proto větší přehled o telefonech této značky, o jejich vlastnostech a způsobu ovládání, přečtěte si na MobilManii také tyto další články:

 
Na obrázku bez měřítka možná vypadá velký, ve skutečnosti je to ale opravdu prcek

Vzhled: jedno brdo

Samsungu by sice neuškodila větší pestrost, všechny jeho telefony vypadají velmi podobně a pro neznalého člověka nejspíš téměř stejně, malé stříbrné véčko je ale vždy elegantní. V případě Samsungu SGH-S300 jde skutečně o velmi malý telefon s rozměry 80 x 40 x 20 milimetrů a hmotností 70 gramů. Telefon je tak malý, že jej skryjete v dlani, pověšený na šňůrce nezatíží krk a nebude zlobit ani v žádné kapse.

 
Zde už lze rozměry posoudit lépe

Po Siemensu CL50 a Nokii 6100 je Samsung SGH-S300 při srovnání objemu nejmenší telefon na trhu a také po porovnání podle hmotnosti nad ním najdeme jen pár mobilů. Kompaktní tvar však narušuje anténa, která je na tak malý mobil až příliš dlouhá; telefon prodlouží o celou třetinu.

  
  
 
Pravoúhlé pohledy

Témata článku: Samsung, , , Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola T720, Motorola T720i, Nokia 3650, Nokia 5100, Nokia 6100, Nokia 6310i, Nokia 6610, Nokia 6800, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Nokia 7250, Nokia 7650, Nokia 8910i, Panasonic GD87, Panasonic GD93, Panasonic GD95, Samsung S100, Sharp GX13, Siemens S55, Siemens SL55,