Samsung si prodeji Galaxy S7 a S7 Edge vylepší i druhé čtvrtletí

Smartphony řady Galaxy S7 již pozitivně ovlivnily finanční výsledky Samsungu za první čtvrtletí letošního roku. Ovšem protože se oba modely začaly prodávat ve velké míře až ve druhém čtvrtletí, jihokorejský výrobce očekává, že se jejich prodeje budou výraznou mírou podílet zejména ve finančních výsledcích za druhé čtvrtletí.

Jihokorejští analytici dokonce očekávají velmi vysoký operační zisk, který by měl překročit magickou hranici 7 trilionů wonů. V prvním čtvrtletí přitom operační zisk činil 6,7 trilionů wonů, byť analytici odhadovali hodnotu 6,6 trilionů wonů. Pokud budeme počítat se stejnou odchylkou, mohl by Samsung sedmimilionovou hranici ještě překročit. Stalo by se to tak za uplynulých devět měsíců vůbec poprvé. Na vyšších ziscích nese „vinu“ především úspěch modelů řady Galaxy S7 a zvýšený zájem o paměťové čipy.

Většina z operačního zisku (cca 3,6 miliard wonů) se v období duben - červen očekává od mobilní divize, a pokud se odhady vyplní, znamenalo by to meziroční nárust o 12,4 % oproti stejnému období v loňském roce. Analytici očekávají, že Samsung ve 2. čtvrtletí celkově prodá 14 milionů smartphonů řady Galaxy S7 (o 40 procent více, než v 1. čtvrtletí), ovšem na lepších finančních výsledcích se mají podílet i větší zisky z modelů řad Galaxy A a Galaxy J.

Via Korea Times

Diskuze (3) Další článek: Přinášíme kompletní specifikace náramku Samsung Gear Fit 2

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S7 64GB, Samsung Galaxy S7 Active, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Galaxy S7 Edge 64GB, Galaxy s, Edge +, Prodej, GAL, Koreatimes, Trilión, Druh, Čtvrt, Samsung Galaxy s, Pro +, Samsun, Zvýšený zájem, Druhé čtvrtletí, Čtvrtletí, Korea Times