Samsung sjednotí webové prohlížeče. Na mobilu, PC, tabletu i TV

Samsung v průběhu letošního roku sjednotí v rámci smartphonů, tabletů, notebooků a nových chytrých televizí s Tizenem používaný webový prohlížeč - Samsung Browser založený na WebKitu. Mezi výhody prohlížeče patří záložky přístupné po spuštění prohlížeče (Rychlý přístup), pro smartphony z letošního roku bude také možné mezi zařízeními sdílet prohlédnuté stránky a prohlížená videa v reálném čase. Prohlížeč má integrován režim čtení, který při aktivaci ořeže obrázky a zobrazí pouze čistý strukturovaný text. Stránky je možné ukládat pro offline použití, stránky lze na smartphonu dále ořezávat a sdílet pomocí pera S Pen, resp. výstřižků stránek.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová verze Samsung prohlížeče bude dostupná na smartphone, tablet a PC. Videa půjde v reálném čase mezi zařízeními sdílet, resp. delegovat jejich přehrávání

Samsung pracuje na vylepšení zobrazení videa přes nově vytvořený engine, v brzké době do něj zaintegruje nový webový renderovací režim Blink. V této chvíli však zatím Samsung spolupracuje s Mozillou na renderovacím enginu Servo, který je založen na novém programovacím jazyku Rust. Je třeba dodat, že samotný prohlížeč při přehrávání videa nepoužívá Flash ale HTML5 video.

Zdroj: Tizen Indonesia

Diskuze (3) Další článek: Bude tohle „levný“ iPhone 6c? Podoba se starým 5c se nezapře

Témata článku: Samsung, , , , , TV +, Samsun, Programovací jazyk, WebKit, Tab, MOBI, Prohlížeč, Sam, Pro +, Web, Mobil,