Samsung testuje nabíjení vzduchem. Na dálku obslouží tři a více zařízení

Poslední roky nastal obrovský boom v bezdrátovém dobíjení. Přidávají se magnety, zvyšuje se nabíjecí výkon i počet zařízení, které nabíječky obslouží. Přesto výrobci nespí a vymýšlí nové technologie, kterými zase zlepší komfort. Nejnovější a v praxi zatím nerealizovaným hitem je nabíjení vzduchem.

Testuje jej několik výrobců a přidává se Samsung, jehož patenty se dostaly na veřejnost. V grafice vidíme zdroj se dvěma rezonátory s dostatečným výkonem, který bude na určitou vzdálenost vysílat elektrickou energii do podporovaných přístrojů. Zatím nevíme, jaký bude mít technologie dosah, ani výkon, ale zvládnout by měla více než 3 zařízení naráz, a to jak smartphony, tak například chytré hodinky či sluchátka.

To, že si na to firma podala patent ukazuje, že na technologii pracuje, ovšem nevíme, jak daleko má k realizaci. Podobné pokusy už ukázalo Xiaomi, Oppo, Motorola dokonce ve více generacích. Ale vždy šlo jen o funkční prototypy, hotové zařízení nenabízí nikdo.

Stejně jako u všech nových technologií však nasazení potrvá, kromě technologických překážek se výrobci musí potýkat i s těmi úředními zahrnující potřebné certifikace, aby bylo bezpečné ji volně prodávat. Nezbývá se tak nic jiného než těšit a doufat, že tomu bude co nejdříve.

Bezdrátové dobíjení vzduchem od Xiaomi:

Diskuze (19) Další článek: Co s vysloužilým Androidem? Pošlete ho dál, uložte do šuplíku nebo pro něj vymyslete nový smysl života

Témata článku: Samsung, , , , , , , , PatentlyApple, Výrobce, Vice, Dálka, Konstrukce, Vzduch, Samsun, Zařízení,