Samsung v Koreji omezí maximální úroveň nabití Notu 7

V pondělí jsme vás informovali o tom, že Samsung změnil rétoriku a radí Galaxy Note 7 vyměnit za nový co nejdříve. Z Francie pak přišla zpráva o možném blokování těch telefonů, které do konce nedorazí k výměně. Byl by to logický krok, ovšem v praxi téměř neuskutečnitelný. Snad pouze v síti francouzského operátora Orange, odkud tato myšlenka původně pochází.

Na domovském trhu v Jižním Koreji však Samsung skutečně plánuje učinit určitá opatření, aby se výměny účastnily, v ideálním případě, všechny doposud prodané modely Galaxy Note 7. Podle titulní stránky úterního vydání jihokorejských novin Seoul Shinmun vydá brzy Samsung firmwarovou aktualizaci, která bude mít na používání smartphonu zásadní vliv.

Aktualizační balíček vyjde 20. září a na Notu 7 bude mít jediný úkol - omezit maximální nabití telefonu na 60 % zejména s ohledem na bezpečnost používání. Aktualizační balíček je přitom určen pro ty uživatele, kteří se o potřebné výměně telefonu nedozvěděli nebo ano, ale telefon i přesto používají. A jakmile zjistí omezení v nabití baterie, budou zřejmě chtít navštívit servis, kde dojde k samotné výměně telefonu za nový kus.

Zatím není jasné, zda bude aktualizační balíček nainstalován automaticky na pozadí nebo jej půjde odmítnout. Nevíme také ani to, zda se s obdobným opatřením bude počítat i v jiných zemích, s určitostí je jasné jen to, že je update připravován pro Jižní Koreu. Ovšem podle agentury Yonhap News Samsung vyjednává i s globálními operátory, aby pro „své“ modely Galaxy Note 7 brzy vydali obdobnou aktualizaci. 

Via AP

Diskuze (9) Další článek: Nestahujte. Apple právě vydal finální iOS 10 a watchOS 3

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 7, Maximum, Nabití, Sam, Logický krok, Úroveň, Nový kus, Maximální nabití, Nabití baterie, Samsun, Ideální případ, Aktualizační balíček, Yonhap