Samsung vysvětluje, jak využívá umělou inteligenci u Galaxy S21 při focení selfíček

Samsung na svém blogu vypustil do éteru detaily focení selfíček u řady Galaxy S21, jehož se ve velké míře účastní i umělá inteligence. Software v telefonu nejdříve v hledáčku identifikuje obličeje a označí je pro budoucí zpracování (tzv. segmentace snímku). V dalším kroku dochází k „vylepšení“ detailů vlasů, tváře a dalších objektů na obličeji. Umělá inteligence také „poladí“ vyvážení bílé, aby tón pleti vypadal, vzhledem k okolním světelným podmínkám, co nejvíce přirozeně.

Pokud k focení využijete portrétový režim, dochází nejprve k segmentaci snímku, aby umělá inteligence věděla, která část patři člověku, která zvířatům, různým dalším objektům, a která připadá na pozadí. Tato hrubá segmentační mapa je následně použita jako tzv. „seed“ mapa pro hrubý základ. K tomu se následně přidává tzv. „tri-map“, která je důležitá k rozpoznání hranice mezi foceným subjektem a pozadím. V této mapě se sledují jemné detaily, aby nedošlo k tomu, že vlasy či část obličeje viditelně uměle splyne s pozadím.

V dalším kroku se počítá vzdálenost k jednotlivým objektům pro budoucí efekty rozostření pozadí. Telefon ve finále využije základní „seed“ mapu, na kterou přidá překryvnou vrstvu „tri-map“, která vytvoří ostrý přechod mezi předmětem a pozadím. A na tu je ještě aplikována tzv. „matte map“, díky které vystoupí detaily vlasů a obličeje. Ve finále umělá inteligence vylepší obraz a rozostří pozadí. Skládání všech vrstev do finálního snímku trvá rovné tři vteřiny.

Redakční představení Galaxy S21 a Galaxy S21+:

Zdroj Samsung News

Diskuze (4) Další článek: RECENZE: Realme 7i – obří baterie hraje prim

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Samsung Galaxy S21+ 5G, Vlasy, Blink, Detail, Selfíčko, Focení, F +, Samsung News, Samsun, Obličej, Rozostření, Pozadí, Mapa