Samsung znovu servíruje obří baterii. Galaxy M31s je ode dneška v prodeji

Samsung rozšířil portfolio smartphonů tentokrát ve své nejnižší řadě M. Model Samsung Galaxy M31s je přitom rozumnou střední třídou pro prakticky zaměřené uživatele. Obsahuje totiž baterii s rekordní hodnotou 6 000 mAh, kterou dosud Jihokorejci použili pouze u modelu M21. Čerstvá novinka je v prodeji od dnešního dne v černé a modré barvě za 8 999 Kč.

Ani další výbava zařízení není vůbec špatná a je vidět, že rozdíly mezi řadami A a M se u Samsungu postupně stírají. Telefon dostal 6,5palcový rovný Super AMOLED displej s Full HD+ rozlišením (1 080 × 2 400 bodů) a diskrétním „průstřelem“ pro selfie kamerku (tzv. Infinity-O). Čtečka otisků našla své místo na boční straně zařízení.

Čtyřnásobný fotoaparát a rychlé dobíjení

O výkon zařízení se stará vlastní osmijádrový procesor Exynos 9611 z dílny Samsungu, telefon nabídne 6 + 128 GB paměti. Pro praktické použití není důležitá pouze samotná kapacita baterie 6 000 mAh, ale i možnost jejího rychlejšího dobíjení. Telefon podporuje přes kabel až 25 W, adaptér je přímo v balení. Bezdrátové dobíjení sice k dispozici není, sám telefon ale může posloužit jako zdroj pro nabíjení jiného zařízení (tzv. reverzní nabíjení).

Zadní čtyřnásobný fotoaparát nabídne rozlišení 64 + 12 + 5 + 5 Mpx, další objektivy slouží pro širokoúhlý záběr (123 °), makro a snímání hloubky ostrosti. Selfie kamera disponuje nadstandardním 32Mpx rozlišením. V telefonu nechybí ani 3,5mm jack. Hmotnost díky baterii narostla na 203 gramů, tloušťka činí 9,3 mm. Prostředí telefonu One UI 2.1 je postaveno na Androidu 10.

Diskuze (5) Další článek: VYZKOUŠENO: Za plusem Huawei P40 Pro+ hledejte ještě lepší foťák, rychlejší nabíjení, ale také vyšší cenu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Telefon, Zařízení, Samsun, MAh, Super AMOLED displej, Dobíjení, Pro +, Full HD, Rozlišení,