Samsungu S500: konečně levné véčko! (velký test)

Samsung SGH-S500 patří mezi dobře vybavená véčka. Nabízí kvalitu a eleganci typickou pro jihokorejského výrobce, na druhou stranu stojí oběma nohama na zemi, s cenou pár tisíc korun je sakra zajímavou nabídkou.

Stylový elegán

Vzhled telefonu je velice elegantní a vůbec nedává najevo, že se jedná o jedno z nejlevnějších véček na trhu. Tak jako ostatní Samsungy, i S500 je vyroben ze stříbrného plastu. Na omak je telefon velmi příjemný, padne tak akorát do ruky, jak jsem již uvedl, nebudete jej ztrácet a v žádném případě vám nebude ani překážet. Pokud vás zajímají konkrétní rozměry, ty jsou 83 x 43 x 21,5 mm při hmotnosti 80 gramů, což je ideální váha i pro ty, jež chtějí Samsung nosit na krku.

   

Pokud se vám zdál model S300 až moc zakulacený, což také v rámci možností je, S500 je maličko ostřeji řezaný, ale určitě ne hranatý, to abychom si rozuměli. Jeho tvar a křivky se zkrátka musí líbit všem, jak konzervativním manažerům, tak mladým uživatelům, kteří hledí spíše na stylovost. U žen je to jasné, těm se líbí každý Samsung, v dámské kabelce totiž vypadají nejlépe.

   

Kvalitní kabát

Samotné zpracování je na dobré úrovni, otevírání a zavírání probíhá hladce, jen jsem měl strach, že se horní díl véčka na kloubu začne kývat do stran, to by ovšem chtělo prověřit až dlouhodobým používáním. Ani u tohoto modelu si anténa nevzala dovolenou, svým provedením ale nijak výrazně neruší, je zaoblená a docela i malá. Jako výrazný ozdobný prvek se tváří rádoby vrchol z leštěného kovu, ze stejného materiálu jsou vyrobeny i boční „panty“ kloubu. Vypadá to, troufám si říci, luxusně. Ostatně véčka s integrovanou anténou nás ještě čekají.

Jelikož je kryt zhotoven z matného plastu, nemusíte se bát, že po každé manipulaci zanecháte na telefonu otisky prstu, policie si tedy u předmětu doličného nepřijde na své. Pravý bok telefonu zdobí okénko infračerveného portu, zatímco vlevo nalezneme konektor pro připojení osobní hands-free sady (bondovky), která je součástí balení. Konektor je chytře schován pod gumovou krytkou se znakem sluchátek.

    ¨

Á la James Bond

Bondovka má šedo-stříbný nádech a k designu Samsungu se velmi hodí. S její pomocí můžete vytočit číslo nebo zvednou hovor bez nutnosti držet telefon. Veškeré operace se provádějí centrálním tlačítkem, které je umístěno na mikrofonu. Pokud chcete volat poslední číslo, je potřeba zmáčknout tlačítko dvakrát po sobě v základním režimu, při zvednutí a ukončení hovoru jej stačí o něco déle podržet. K samotnému handsfree bych neměl výhrad, jen na nejvyšší hlasitost trošku škrčí.

   

Témata článku: Samsung, , , Samsung S300, Samsung S300m, Samsung S500, Důležitý prvek, Samostatné menu, Světýlko, Nový týden, Česká diakritika, Herní vyžití, Test, Malá ochutnávka, Tiché vyzvánění, Osobní hands-free, Velký, Velký test, Sam, Poslední číslo, Samsun, Softwarová záležitost,