Samsungu S500: konečně levné véčko! (velký test)

Samsung SGH-S500 patří mezi dobře vybavená véčka. Nabízí kvalitu a eleganci typickou pro jihokorejského výrobce, na druhou stranu stojí oběma nohama na zemi, s cenou pár tisíc korun je sakra zajímavou nabídkou.

Bohatá nevěsta

Jak už je u Samsungu zvykem, v základním balení naleznete dvě baterie. Většinou bývají různé kapacity, přičemž ta tenčí nabízí lehkost při nižší výdrži, tlustší sestřička naopak o něco vyšší váhu, ale větší výdrž. U Samsungu S500 je tomu jinak. Zde jsou baterie naprosto totožné, čímž máme výběr usnadněn. Pokud se vám s sebou chce nosit dva akumulátory, můžete počítat s dvojnásobnou výdrží, stačí je pouze vyměnit. Samsung použil místo baterie Li-Ion typ Li-Pol, která zaručuje vydrž zhruba tři až čtyři dny. Při vybité baterii nevtíravě cinká, nejedná se o přehnaně dotěrný zvuk. Karta SIM je skryta pod baterií, vložit a vyjmout ji musíte s použitím nehtu.

   

Vnější displej potěšil

Nejdůležitějším prvkem při zavřeném stavu je bezesporu vnější displej. Ten je díky bohu černobílý, což můžeme chápat paradoxně jako krok kupředu oproti modelu S300. Monochromatický displej je za světla lépe využitelný, u barevných vnějších displejů není po zhasnutí vůbec nic vidět. Podsvícení je v tomto případě tmavě modré, za příjemného společníka považuji holografickou fólii.

     

Vnější displej má tři řádky, informuje o síle signálu, stavu baterie, datu a hodinách. Při příchozím hovoru zobrazí číslo nebo jméno. Po přijmutí hovoru se informace změní na dobu hovoru, nikdo nemusí vědět, s kým právě telefonujete. Nechybí ani informace o zmeškaných hovorech čí příchozích SMS zprávách. Displej se rozsvítí pouze na pár vteřin při zavření telefonu, podržením bočního kolébkového tlačítka jej na dvě až tři vteřiny rozsvítíte, což se mi zdá málo. Na rychlou informaci ohledně stavu hodin to ale stačí.

   

Telefon již nebliká

Za důležitý prvek považuji i boční kolébkové tlačítko. To má kromě možnosti rozsvícení vnějšího displeje i další funkce, které byly oproti Samsungu S300 trošku vylepšeny. Nyní si můžete nastavit, zdali chcete podržením tlačítka u příchozího hovoru ztlumit vyzvánění či hovor úplně odmítnout. Dříve se nabízela pouze druhá možnost. Na druhou stranu oproti S300 chybí blikající světýlko, to nám ale nijak zvlášť nechybělo.

   

Konektor je společný jak pro nabíječku, tak pro datový kabel. Můžete jej schovat pod gumovou krytku, ale zase je větší pravděpodobnost, že jej ztratíte. I když ve finále je to vlastně jedno, buď bude ležet doma v krabici nebo někde na ulici.

Témata článku: Samsung, , , Samsung S300, Samsung S300m, Samsung S500, Samsun, Test, Osobní hands-free, Důležitý prvek, Velký test, Malá ochutnávka, Světýlko, Česká diakritika, Samostatné menu, Sam, Softwarová záležitost, Herní vyžití, Velký, Tiché vyzvánění, Poslední číslo, Nový týden,