Samsungu S500: konečně levné véčko! (velký test)

Samsung SGH-S500 patří mezi dobře vybavená véčka. Nabízí kvalitu a eleganci typickou pro jihokorejského výrobce, na druhou stranu stojí oběma nohama na zemi, s cenou pár tisíc korun je sakra zajímavou nabídkou.

Velká rodina Samsung

V portfoliu jihokorejské značky Samsung se nedávno objevil nový model. Jedná se o dalšího zástupce třídy S, který se zařadí po bok modelů S100, S300 a S300m. Během krátké doby bude představeno ještě jedno véčko řady S, a to pod označením S200, o tom ale až příště.

Samsung SGH-S500 můžeme považovat za následníka již nějakou dobu prodávaného modelu S300, resp. S300m s podporou MMS, není to ale tak úplně pravda. Zatímco první model eskové řady – SGH-S100 – patřil svou velikostí spíše do kategorie velkých véček po bok Panasonicu GD87 a dalších, SGH-S300 byl už pěkný mrňous. Náš testovaný model SGH-S500 se řadí někde mezi. Je to ideální kompromis, který je svou velikostí tak akorát. Neztratí se a nepřekáží.


Článek je velmi dlouhý, proto byl rozdělen do kapitol. Nerozdělenou recenzi si můžete přečíst v textové verzi MobilManie.

Výbava je taky dost odlišná, oproti SGH-S300 sice chybí podpora Javy, telefon není triální, ale pouze duální (GSM 900/1800 MHz). Na druhou stranu je k dispozici rychlejší GPRS, lepší řešení telefonního seznamu a paměti a dále několik dalších vylepšení, které využijeme v praktickém životě daleko častěji než nemožnost zavolat si ve Spojených státech. Tím největším kladem je ovšem cena, která je například u Oskara velmi příjemná. Vše ale rozvedeme v průběhu článku, nebojte se.

   

Kdo se v tom má vyznat?

Přístrojů značky Samsung je mnoho, běžný uživatel se v její nabídce rychle ztratí. Ve skutečnosti to ale zase tak složité není. Jeden je větší, druhý menší, některý zaoblený, jiný zase hranatější, ten má foťáček, tamten zase otočný displej. Takhle bychom si mohli hrát pořád dokola.

Na druhou stranu musíme uznat, že vzhledově jsou na tom jednotlivé modely velmi podobně. Řada S a V reprezentuje ty lépe vybavené kousky, řada T a A je zaměřená spíše cenově. Všechny Samsung jsou ale dostatečně stylové a kvalitně zpracované. Zde je seznam recenzí, které jsme Samsungům věnovali, snad vám pomohou v lepší orientaci.

• recenze Samsungu SGH-V200 (Marek Lutonský)
• recenze Samsungu SGH-A800 (Marek Turoň)
• recenze Samsungu SGH-S100 (Petr Broža)
• recenze Samsungu SGH-T100 (Marek Lutonský)
• recenze Samsungu SGH-S300 (Marek Lutonský)
• recenze Samsungu SGH-C100 (Marek Turoň)
• recenze Samsungu SGH-P400 (Tomáš Doseděl)

Témata článku: Samsung, , , Samsung S300, Samsung S300m, Samsung S500, Softwarová záležitost, Osobní hands-free, Poslední číslo, Světýlko, Malá ochutnávka, Velký, Samsun, Sam, Velký test, Nový týden, Test, Herní vyžití, Samostatné menu, Česká diakritika, Důležitý prvek, Tiché vyzvánění,