Samsungy řady Galaxy S21 s One UI 3.1 dostanou zajímavé softwarové přídavky

Připravovaná řada Galaxy S21 nabídne zajímavé softwarové vychytávky, které budou součástí nadstavby One UI 3.1. Podělil se o ně YouTuber Jimmy is Promo, který na svém kanálu ukázal screenshoty ze zatím nepředstaveného Samsungu Galaxy S21 Ultra. A některé softwarové novinky vypadají dost zajímavě.

První novinkou bude sdílení práce mezi telefonem a tabletem. Pokud budou obě zařízení přihlášena ke stejnému Samsung účtu, bude možné z nabídky posledních spuštěných aplikací pokračovat na druhém zařízení přesně tam, kde jste u toho prvního skončili. Mezi podporované aplikace zatím patří prohlížeč Samsung Internet a také poznámky Samsung Notes. Lze však předpokládat, že brzy budou podporovány i další aplikace od Samsungu. Současně lze mezi telefonem a tabletem rychle kopírovat texty, obrázky a další soubory, a to za předpokladu, že jsou obě zařízení připojena ke stejné Wi-Fi síti.

Speciálně pro model Ultra bude k dispozici dotykové pero S Pen s kódovým označením „Zeus“. Stylus bude podporovat funkci Bezdotykový příkaz, takže je jasné, že bude muset být nějakým způsobem napájen. V levé části domovské obrazovky byl odjakživa k dispozici režim Samsung Daily, který však bude možné nahradit obrazovkou „Google Objevit“. Při volání může být na pozadí zobrazena vybraná videoanimace.

Rozlišení videí se přesune z nastavení fotoaparátu přímo do horní lišty aktivního režimu Video. Půjde také aktivovat zvýšená ostrost, což se bude hodit při natáčení pohybujících se objektů. V rámci funkce Director's View bude možné současně nahrávat na třech zadních fotoaparátech a také na přední selfie, a mezi fotoaparáty průběžně přepínat. Aktuálně přepnutý záběr bude vždy součástí finálního natočeného videa. Mezi nové fotorežimy patří i mód Portrait Video, který ostří na obličej rozpoznaný v hledáčku.

Samsung zve na akci Galaxy Unpacked 2021:

 Maximální výbava Ultry bude zahrnovat 512GB interní paměť a 16GB RAM, kapacity baterií budou u jednotlivých modelů 4 000/4 800/5 000 mAh, a nezapomnělo se ani na vylepšený režim eliminující záření modrého světla. Nově si v něm budete moci nastavit teplotu barev. Samsung představí tři smartphony řady Galaxy S21 již 14. ledna.

Zdroj Jimmy is Promo

Diskuze (3) Další článek: Co plánuje Apple na rok 2021: Na auto zatím zapomeňte, ale nudit se nebudeme

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy S21 5G, Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, Samsung Galaxy S21+ 5G, Aplikace, Samsun, Wi-fi síť, Youtuber Jimmy Is Promo, Portrait, Samsung Daily, Samsung Notes, Pen, Ultra, Samsung Internet, Přídavek, DOS, Jimmy is Promo, ZEUS