Samsungy si brzy opravíte sami v domácích podmínkách. Výrobce bude nabízet náhradní díly i návody

  • Samsung v průběhu léta spustí domácí opravy telefonů a tabletů
  • Zájemci budou mít k dispozici náhradní díly i manuály
  • Jako první služba odstartuje v USA a to v partnerství s firmou iFixit

Samsung spustil pilotní program, v rámci něhož budou mít uživatelé možnost provádět sami základní servisní úkony. Samsung v rámci lepší „udržitelnosti“ zájemcům o program Self-Repair nabídne vše potřebné, od náhradních součástek, přes servisní nástroje až po detailní servisní manuály a příručky, v nichž budou servisní postupy popsány krok za krokem. Jako první bude služba dostupná v USA, odkud by se mohla rozšířit i do dalších zemí světa.

V rámci pilotního programu, který odstartuje v průběhu letošního léta, bude služba Self-Repair podporovat tablet Galaxy Tab S7+ a smartphony řady Galaxy S20 a Galaxy S21. Mezi základní servisní operace, které si uděláte sami doma, bude patřit výměna displeje, zadního skla a nabíjecího portu, což by mělo pokrýt drtivou většinu běžně prováděných servisních úkonů. Staré součástky navíc půjde bezplatně vrátit výrobci k recyklaci. Samsung do budoucna počítá s rozšířením počtu podporovaných telefonů i s větším množstvím detailně popsaných servisních úkonů.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G G998B 12GB/128GB Samsung Galaxy S21 Ultra 5G G998B 12GB/128GB
nabízí 2 obchody za ceny od 13 580 Kč
Srovnat ceny na Živě

V USA bude Samsung spolupracovat se známým opravárenským gigantem iFixit, podle všeho však nebude možná výměna pouze samostatné baterie. A to zejména proto, že Samsung baterie do telefonů nešroubuje (ani nejdou vytáhnout plastovými pásky), ale rovnou lepí. A bez izopropylalkoholu je z těla nevytáhnete. Na druhou stranu, při výměně displeje se automaticky počítá i s výměnou akumulátoru. Displej je součástí středového dílu telefonu, v němž bude přilepená i nová baterie.

Na americkém trhu se však nejedná o žádnou novinku. Samsung pouze dohání Apple, který obdobnou službu oznámil již v listopadu loňského roku.

Představení Samsungu Galaxy S21 Ultra:

Zdroj Samsung News

Diskuze (5) Další článek: Do Evropy dorazil překvapivý update řady Galaxy S22. Samsung však u obří aktualizace tají seznam oprav a novinek

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung News, Partnerství, Výrobce, Návod, Telefon, Self Repair, Samsun, Samsung Self Repair, Náhradní díl, Domácí podmínka, Oprava,