SanDisk ImageMate: jak číst rychle paměťové karty

Stop! Už jste si přečetli recenzi mobilu Siemens SL 45? Pokud ne, hned si přečtěte, jinak nebudete v obraze a tento článek se vám vůbec nebude líbit. SanDisk ImageMate je totiž čtečka na paměťové karty MMC.
Marek Lutonský: Stop! Už jste si přečetli recenzi mobilu Siemens SL 45? Pokud ne, hned si přečtěte, jinak nebudete v obraze a tento článek se vám vůbec nebude líbit.

Chcete používat šneka?

Takže nyní už víte, že mobil Siemens SL 45 obsahuje paměťové karty, na které lze kromě jiného nahrávat hudební soubory MP3 a mobil používat jako walkman. Jenže jak tyto soubory na kartu dostat? K Siemensu sice dostanete kabel pro propojení s počítačem, ale to je sériový šnek a písničku o délce minuty a půl jsem přes něj na kartu nahrával celých sedm minut. Celou kartu bych touto rychlostí ládoval skoro dvě hodiny. Nepoužitelné ...

Teď čtěte pozorně: nahrání výše zmíněné písničky prostřednictvím čtečky trvalo 17 (ano, sedmnáct) sekund, bylo pětadvacetkrát rychlejší! Celou kartu jsem naplnil za šest minut. Příčinou obrovské rychlosti stahování je univerzální rozhraní USB, jehož prostřednictvím se čtečka připojí k počítači, kde ji uvidíte jako další disk. K dispozici jsme měli verzi pro karty MultiMediaCards, které používá Siemens SL 45, čtečka se ale dodává také ve variantách pro jiné typy paměťových karet: SmartMedia a CompactFlash. Tyto paměti se používají v digitální fotografii nebo u kapesních počítačů a když vám vadí pomalé přetahování dat, čtečka zaručeně pomůže.

Když si můžete dovolit Siemens SL 45

Věřím, že mi nikdo neutrhne hlavu, když řeknu, že pro poslouchání MP3 je Siemens SL 45 se svou standardní výbavou jen velmi málo použitelný. Nechcete-li dlouhé večery trávit nahráváním písniček na paměťovou kartu, určitě zvažte dokoupení některé čtečky. Rozhodně ale požadujte připojení přes USB; v nabídce bývají i modely určené pro paralelní port, které však práci tolik nezrychlí. Čtečka SanDisk ImageMate bohužel není zrovna levné zařízení, stojí přes tři tisíce korun.

Ve zkratce:

  • Čtečka paměťových karet SanDisk ImageMate
  • Zdroj: Agora Plus
  • Telefon: (05) 43 42 34 11
  • Weby: www.agora.cz, www.sandisk.com
  • Cena: zhruba 3 tisíce Kč
  • Určeno pro paměťové karty MultiMediaCards (existuje také ve verzi pro karty CompactFlash a SmartMedia), připojitelné k portu USB (existuje ve verzi pro paralelní port), rozměry 90 × 85 × 45 mm, není třeba externí napájecí zdroj
Diskuze (4) Další článek: Stručně ze světa mobilů

Témata článku: , , , Číst, Univerzální rozhraní, Karta, Karta CompactFlash, Levné zařízení, Image, Jak