Saygus slibuje nekompromisní smartphone s gigantickou pamětí

Díky crowdfundingovému portálu Indiegogo může vzniknout další smartphone, který jeho výrobce označuje za „nekompromisní“. Unikátní je dvojice slotů na paměťovou microSD kartu s podporovanou velikostí až 200 GB pro každou z nich. Spolu s vestavěnou pamětí 64 GB tak uživatel získá obrovské úložiště s kapacitou 464 GB. Tvůrci smartphonu Saygus V Squared si na kampaň stanovili cíl jeden milion amerických dolarů. Částku se jim podařilo získat již za pět dní.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Další výbava má mnoho společného se současnou špičkou smartphonů. Saygus použije zadní 21Mpx fotoaparát a přední 13Mpx selfie kameru. 3D Audio technologii při poslechu do sluchátek poskytne společnost Harman/Kardon. Starší, ale zato osvědčenou komponentou je čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801. IPS displej dostane pětipalcovou úhlopříčku s FullHD rozlišením. Telefon bude odolný proti vodě podle normy IPx7 a poběží na Androidu 5.1 Lollipop.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

V zařízení bude integrována cívka pro bezdrátové nabíjení. Vestavěná baterie poskytne kapacitu 3 100 mAh a v duchu současných top smartphonů nebude chybět ani čtečka na otisk prstu. Zařízení se bude vyrábět v černé, bílé a růžové barvě. Jeho pořizovací cena je stanovena na 650 dolarů (cca 15 500 Kč) v podobě příspěvku na crowdfundingovou kampaň. K uživatelům se má dobře vybavené zařízení dostat na podzim tohoto roku.

Diskuze (16) Další článek: Samsung opravil chybu klávesnice aktualizací bezpečnostních politik

Témata článku: , , Vybavené zařízení, Giga, SLI, Gigant, SMA, Slib, Obrovské úložiště, Smartphone