Sazkamobil upravil Šťastné tarify. Základní paušál s volnými minutami vychází lépe než předplacenka

Sazkamobil pozměnil nabídku svých paušálů nazvaných Šťastný tarif. U většiny upravil objem volných jednotek a přidal i jeden nový tarif. Ten poslouží jako základní tarif s volnými hlasovými jednotkami a SMS. Nejnižší tarif za necelou stovku v sobě obsahuje nadále pouze 500 MB mobilních dat, další jednotky (včetně hlasu a SMS) je v případě potřeby nutné dokoupit.

Virtuální operátoři obecně nemají v Česku na růžích ustláno a pro Sazkamobil, který je největší z nezávislých virtuálů (tzn. není majetkově nijak provázán s velkou trojicí síťových operátorů), to platí dvojnásob. Přesto jim se svým upraveným nejvyšším paušálem Štastný tarif 499 dokáže konkurovat. Do tarifu se dostalo neomezené volání a zůstává 5 GB dat měsíčně za cenu 499 Kč. Chybí pouze SMS.

Klepněte pro větší obrázek
Aktuální nabídka paušálních tarifů Sazkamobilu. Červeně jsou označeny změny v nabídce

Například Vodafone, jehož síť Sazkamobil shodou okolností využívá, nabízí tarif Red Basic s neomezeným voláním a SMS za 599 Kč měsíčně, jsou v něm ovšem pouze 4 GB dat. 5 GB a neomezené hovory i SMS seženete u T-Mobilu za 600 Kč, opět o stovku dráž než u Sazkamobilu, byť s neomezenými SMSkami navíc. O2 má za 549 Kč tarif Free+ Modrý s neomezeným voláním, SMS a pouze 3 GB dat. Celkově tak zůstává nabídka tuzemských tarifů okolo hranice pětistovky pořád velmi neveselá.

Levný tarif místo předplacenky

Za pozornost stojí ještě nový Šťastný tarif 199 za 199 Kč měsíčně (virtuál pojmenovává tarify podle výše paušálu). Určen je pro méně náročné zákazníky, kteří chtějí minimalizovat útratu a vystačí s nízkým počtem volných jednotek – zde konkrétně 100 minut, 30 SMS a 1 GB dat. Tento tarif vychází levněji než předplacenka Sazkamobilu, kde při základních sazbách 2,50 Kč za minutu a 1,50 Kč za odeslanou SMS by obsažené množství stálo 295 Kč, a to vůbec nepočítáme data. Dá se očekávat, že na tento tarif přejdou právě předplacenkáři.

Další změny v nabídce tarifů zahrnují zdvojnásobení datového objemu u Šťastného tarifu 299 a přidání 100 volných minut do Šťastného tarifu 399. Vylepšenou nabídku mohou využít i stávající zákazníci příslušných tarifů, v rámci nichž došlo ke změnám. Nové nastavení jednotek jim bude aktivováno automaticky. Operátor ještě upravil objemy dat při dokupu – 2 GB přidá za stovku, 5 GB přijde na 290 Kč bez rozdílu u všech tarifů. Sazkamobil po vyčerpání dat přenos úplně nevypne, ale zpomalí jej na obtížně použitelných 64 kbit/s.

Diskuze (2) Další článek: „Hejt“ na Google Zprávy. Funkce chatu nechceme, jsou matoucí a nakonec zprávy z telefonu stejně neodejdou

Témata článku: , , , , , Tarif, Data, Nabídka, Modrý, Basic +, Česká republika, Předplacenka, Volné minuty