Scooby-Doo a kolonizování světa (Java hry)

Zahrejte si na Kryštofa Kolumba a dobývejte svět. Staňte se na chvíli hasičem a se psem Scoobym utečte strašidlům.

Příznivci bojů a strategií dnes budou mít žně! Máme pro vás hned dvě hry podobného ražení: v Colonial Wars budete osidlovat svět a bitvami získávat cenná území, Hard to be a God zase vychází z Heores of Might and Magic a více se kloní k RPG. Oddychovější budou plošinovky s hasičem Goozer's Fire Frenzy a se známým kresleným psíkem Scoobym ze seriálu a filmu Scooby-Doo. V závěru článku si nezapomeňte ověřit, zda váš telefon vybranou hru podporuje.

Colonial Wars

Láká vás objevitelská doba Kryštofa Kolumba a dobývání nových území? Bojová strategie Colonial Wars vás zavede do doby, kdy ještě svět nebyl kompletně rozčleněn na státy a každý si mohl utrhnout kus půdy pro sebe nebo aspoň podmanit domorodé obyvatelstvo. A že nebylo třeba troškařit… Ve hře představujete námořního kapitána a velitele ozbrojené armády v jedné osobě. Přesně v duchu nastupujícího novověku, který v dějinách zahájily námořní plavby a objevení Ameriky, máte k dispozici i dobové zbraně. Osobní zbraní je meč, na dálku potom střílíte z děla.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Ze všeho nejdříve ale nalodíte armádu, vydáte se na širé moře a objevujete ostrovy. Ty jsou většinou obydlené a jejich území musí vybojovat. Bitvy probíhají na několik kol, vše ostatní se děje v reálném čase. Pokud jste v bitvách úspěšní, získáte nová území, ze kterých můžete vytěžit hromadu surovin a následně vystavět nová města a kolonie. Z mapy máte přehled, které kontinenty jste už ovládli a kde stále vzdorují jiné národy. Grafice lze udělit drobnou výtku za někdy až symbolické ztvárnění detailů, celkově je ale hra vyváženou kombinací boje a realtimové strategie.

Colonial Wars (bojová strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HBKGC odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HBKGC odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Scooby-Doo: Saving Shaggy

Kreslené horůrky pro děti – to jsou seriálové příběhy psa Scoobyho a jeho páníčka Shaggyho. Oba jsou sice pěkní strašpytlové, ale při každém svém dobrodružství se snaží dopadnout nějaké to strašidlo. Podobné to bude ive hře Scooby-Doo: Saving Shaggy, která vznikla v licenci studia Hanna-Barbera. Ve hře čekají na Shaggyho a Scoobyho zástupy strašáků.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Shaggy je v každém levelu bůhvíproč uvězněn a je na jeho čtyřnohém příteli, aby porazil všechny bubáky a tak osvobodil svého kamaráda. Že to nedává žádný smysl? Správně, nedává. Hra Scooby-Doo: Saving Shaggy je totiž podivnou slátaninou seriálových fragmentů bez celistvého příběhu. Ten ale nahrazuje zejména ve vyšších levelech svižná akce a spád. Cestou kromě překonávání strašidel sbíráte i dobroty, které vám přinesou bonusové body, nebo si usnadníte cestu ke klíči od hrobky pomocí různých vylepšení. Detailní grafické zpracování a povedené animace zaručují, že nudit se u Scooby-Doo určitě nebudete.

Scooby-Doo: Saving Shaggy (plošinovka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HCKSF odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HCKSF odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Hard to be a God

Taktická hra Hard to be a God vznikla na motivy knižní předlohy bratrů Strugatských „Je těžké být bohem“. Herně se jedná o klon Heroes of Might and Magic; připravte se na tahovou strategii s prvky RPG. Jako lídr tlupy válečníků a vědců se budete účastnit spousty bitev. Cestujete po mapě a když narazíte na nepřítele, hra se přesune do bojového módu. V něm funguje systém boje jako v klasických RPGčkách, tzn. jakmile vyčerpáte všechny síly útoku, na tahu je protivník. Po vyhraných soubojích se samozřejmě zlepšují vaše schopnosti a postupem času budete získávat nové zbraně, bez nichž se v dalších náročnějších misích neobejdete. Graficky by hře prospělo vyhlazení animací, zejména strategický mód, kdy se přesouváte na mapě, mohl být zpracován méně „komiksově“.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Hard to be a God (taktická strategie):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HLUNN odešlete na číslo 900 09 80 (cena 80 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HLUNN odošlite na číslo 7031 (cena 108 Sk)

Goozer's Fire Frenzy

Konečně hra pro všechny dobrovolné hasiče, nebo aspoň pro ty, kdo se v rámci svých dětských snů chtěli vedle kosmonauta, pilota a popeláře stát také záchranářem. Ve hře představujete hasiče Goozera, který má za úkol tři druhy misí: zachránit civilisty z hořící budovy, sám z plamenů uniknout a ve třetí fázi ještě uhasit oheň. K tomu slouží důmyslný hasicí systém, který musí Goozer včas najít, seskládat dohromady a aktivovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na jednoduchém grafickém pozadí si zahrajete příjemnou plošinovku. Postupujete skrz budovu, přeskakujete překážky a přes plameny se dostanete jedině jejich (alespoň dočasným) uhašením. Pomocí sekyry vysekáváte uvězněné oběti ze zakouřených bytů, na počitadle v rohu vidíte, kolik lidí ještě zbývá najít. Stejně tak při „hasící“ misi se zobrazuje počet nalezených součástí přístroje. Celkem si užijete 15 levelů, v nichž můžete volit ze tří stupňů obtížnosti.

Goozer's Fire Frenzy (akční plošinovka):

  • CZ: SMS ve tvaru CPS HANPB odešlete na číslo 900 09 50 (cena 50 Kč)
  • SK: SMS v tvare CPS HANPB odošlite na číslo 7031 (cena 68 Sk)

Doplňující informace

Hry jsou v češtině nebo slovenštině, může se ale stát, že pro váš mobil nejsou lokalizovány. V tomto případě vám bude doručena anglická verze.

Pro zjištění podpory vybraného obsahu vaším telefonem pošlete SMS s textem:

  • pro CZ: STAHNU[mezera]KOD na číslo 900 09 03 (cena za SMS je 3 Kč)
  • pre SK: STAHNU[mezera]KOD na číslo 7036 (cena za SMS je 2,40 Sk)

KOD je pětipísmenný objednací kód a je uveden u každé nabídky. Příklad: STAHNU HABCD

Cena za stažená data se řídí dle ceníku vašeho mobilního operátora. Před stažením si zkontrolujte, zda máte dostatek volné paměti v telefonu. Telefon musí mít aktivován a správně nastaven WAP, telefony Siemens navíc nastaven i tzv. Java profil – pomůže vám infolinka vašeho mobilního operátora. V případě objednávky na nepodporovaný telefon vám MobilBonus hru zdarma vymění za jinou.

Technicky zajišťuje MobilBonus, s. r. o., help@mobilbonus.cz, infolinka +420 777 717 535 (Po–Pá 9:00–17:00).


Tip

Chcete být informováni o mobilních technologiích? Jak si nastavit informační newsletter čtěte zde.

Váš názor Další článek: Nokia N82, Roman Šebrle, podvodně vyhraný maratón a možná přijde i prezident

Témata článku: , , , Bubák, Kosmonaut, Svět, Kolon, Objevitel, Širé moře, Kolo