Scribit je robot, který vám na zeď nakreslí cokoliv. A pak to zase smaže

Potřebujete dva hřebíky a zásuvku. Na ně pověsíte a do ní připojíte závěsného robota Scribit, který se přesným navíjením/odvíjením provazu pohybuje po stěně a kreslí. V zásobníku má čtyři barevné náplně, které umí měnit podle zadání. Co má robot kreslit, mu řekne mobilní aplikace a milióny připravených šablon, nebo připravíte vlastní.

Scribit v akci:

Ale novým designem na stěně to nekončí. Scribit jej také umí smazat! Trik je ve speciálním inkoustu, který po zahřátí zmizí. A funguje to nejen na skle a natřené tabuli, ale prý i na běžné omítce. Vývojáři proto nekončí u samotného stroje, ale do aplikace integrovali funkce, která vám třeba před probuzením na zeď vykreslí aktuální předpověď počasí, nebo váš Twitter feed.

Jak Scribit maže speciální inkoust:

Scribit je výjimečný i tím, že se objevil jak na Kickstarteru, tak na Indiegogo. Tak či tak,  k prvním zákazníkům se má dostat v prosinci 2018. Pro „backery“ byla cena 349 dolarů, do prodeje půjde Scribit za 399 dolarů, což je cca 11 tisíc i s dopravou do Česka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Celý proces má jen 9 kroků. Zajímavé je, že zeď je prázdná na začátku i na konci...
Diskuze (5) Další článek: Listujeme novým Computerem: jsou zbraně vytištěné na 3D tiskárně opravdu nebezpečné?

Témata článku: , , , , , Robot, Nový design, SMA, Česká republika, Wonder, Zeď, Celý proces, Inkoust, Stěna, Hřebík, První zákazník, Kter, Newsletter, Probuzení, Dolar, Zahřátí