Sea War - námořní bitva ve vašem Palmu

Vzpomínáte si na svá žákovská léta? Jak jste se nudili při vyučování? Na zahnání nudy si stačilo vzít tužku, čtverečkovaný papír a získat kamaráda pro věc. Zkrátka zahrát si lodě. Nyní máte tuto možnost i díky vašemu Palmu a hře Sea War.
Sea War - námořní bitva ve vašem Palmu Vzpomínáte si na svá žákovská léta? Jak jste se nudili při vyučování? Na zahnání nudy si stačilo vzít tužku, čtverečkovaný papír a získat kamaráda pro věc. Zkrátka zahrát si lodě. Nyní máte tuto možnost i díky vašemu Palmu a hře Sea War.

Aplikace SeaWar je elektronickou podobou hry Lodě. Tato hra pochází z dílny společnosti TB Labs, známého tvůrce her pro Palm (mezi její další produkty patří např. Hot Checkers, Hot Othello, Hot Worm, Hot Xonix a mnohé další).

Rozmístěte své loděPo spuštění hry a zobrazení okna s kontakty na autory se zobrazí prázdné herní pole a jste vyzváni k rozmístění lodí. Na výběr máte ze 4 typů lodí, od nejmenší, která zabírá jen jedno políčko, až po největší, která zabírá políčka čtyři. Lodě rozmísťujete tak, že tahem pera zvolíte oblast která velikostí odpovídá délce lodě. Jednotlivé lodě se nesmějí dotýkat. Čísla u jednotlivých typů lodí znázorňují kolik lodí můžete ještě umístit (během hry znázorňují kolik lodí vám ještě zbývá).

Jakmile máte lodě rozmístěny, ukažte na tlačítko Done. Zobrazí se prázdné herní pole - území nepřítele. Nyní přišel čas na střílení - jednoduše ukažte tužkou na políčko, o kterém si myslíte, že by se tam mohla skrývat nepřátelská loď.

V případě neúspěchu je na místě dopadu vaší střely zobrazen modrý terčík. Pokud jste zasáhli část lodě, zobrazí se v příslušném políčku plamen. V případě, že jste zničili celou loď, zobrazí se v daném políčku (nebo políčkách, pokud jste zničili větší loď) křížek. V začátcích hry jde spíše o náhodu, v jejím průběhu však již můžete zapojit i logické myšlení - např. čtyři políčka dlouhá loď se na tři prázdná políčka určitě nevejde a z pravidel víte, že se žádné lodě nesmějí dotýkat. Z těchto poznatků a neúspěšných pokusů o zásah již lze něco odvodit.

Po dokončení vašeho tahu je na řadě Palm. Na displeji jsou zobrazeny vaše lodě a pokusy/zásahy Palmu. Nejaktuálnější pokus je vždy odlišen žlutou tečkou uprostřed terčíku (tmavším terčíkem u černobílých Palmů). Čísla u jednotlivých typů lodí znázorňují, kolik lodí vám ještě zbývá.

Takhle se činil Palm (vlevo) a takto já (vpravo)

Po zničení nepřátelského loďstva postupujete do další úrovně. S každou úrovní podniká Palm stále promyšlenější tahy a tak už ve třetí úrovni máte co dělat, abyste přežili.

Nejlepší informace na konec: Tato hra je zdarma! Tak neváhejte a stahujte ;)

Závěr: Jedná se o velmi zdařilou hru s vynikající grafikou na barevných i černobílých Palmech. I přes svou jednoduchost se postará o zábavu i na celé hodiny. Jediné, co jí mohu vytknout, je prodleva mezi tahem hráče a Palmu, která by mohla být nižší. Pokud však hledáte zajímavou a paměťově nenáročnou hru, která je navíc zdarma, musím vám Sea War vřele doporučit.

Závěrečné hodnocení:

+ skvělé zpracování
+ vynikající grafika
+ inteligence protihráče
+ přehledné zobrazení
+ jednoduchost
+ paměťová nenáročnost ( celá hra zabírá jen 35 kB RAM)
- prodleva mezi tahem hráče a Palmu.
Sea War verze 1.0 freeware
Autor: TB Labs
Zdroj: Palmgear H.Q.
Aplikace po instalaci zabírá v Palmu 35 kB RAM
Testováno na Palm IIIx, Palm OS 3.5.2
Váš názor Další článek: Pošlete si logo přímo z mobilu

Témata článku: , , War, Vaš, Bitva, Bit, Vyučování, Námořní bitva, Herní pole