Seedo je lako lednička. Jen se připojí k mobilu a vypěstuje marihuanu

Seedo Homelab (seedolab.com) je zařízení velikosti malé ledničky, které slibuje vypěstovat rostlinu od semínka po úplnou zralost. Marihuana je na webu uvedená jen jako jedna z mnoha možností, ale z cílení reklamy je jasné, že právě tato rostlina je hlavním důvodem pro vznik systému.

Na uživateli je pouze vložení semínka a jeho identifikace v aplikaci. Pak už se Seedo postará o zálivku, hnojení, správnou teplotu, vlhkost, osvětlení a ventilaci. „Lednička“ je připojená na domácí Wi-Fi a do smartphonu pošle notifikace, kdykoliv je potřeba doplnit některou z potřebných surovin. Přes aplikaci se otevírají dveře a dá se nahlížet dovnitř (ano, uvnitř je kamera).

Seedolab se chvástají, že nejde o žádnou crowdfundingovou chiméru. Projekt je ve stádiu dokončování a na webu běží předobjednávky, „lednička“ začíná na 1 400 dolarech, což je asi 40 tisíc korun, a to rozhodně není málo. První zákazníci mají začít pěstovat ve druhém čtvrtletí 2018. 

Diskuze (12) Další článek: Prekérní situace: Aplikace pro ovládání vibrátoru tajně nahrávala zvuky okolí

Témata článku: , , MOBI, Reálný produkt, Hlavní důvod, Strop, Druhý čtvrtletí, Semínko, Osvětlení, Crowdfunding, Domácí wi-fi, Dolar, LED, První zákazník, Mobil, Marihuana, Lednička, Identifikace, Vložení, Rostliny, Laka