Šéf Vodafonu vylučuje datově neomezený tarif, prvně musí posílit infrastruktura

  • Ředitel Vodafonu Petr Dvořák uvedl, že datový „flat“ nenabídnou
  • Mnozí by ho totiž nepochybně využívali jako primární připojení
  • Neomezená data nebudou, dokud nebude rychlé fixní připojení

Už dnes surfují mnozí na fixním LTE, prý protože dostupnost internetu přes kabel je u nás bídná. Říká to generální ředitel českého Vodafonu Petr Dvořák. Také uvedl, že s datově neomezeným mobilním tarifem (jako mají třeba v Německu) v českém Vodafonu nepočítají. Celý rozhovor si můžete přečíst na E15.cz.

Do Dvořáka se za jeho slova pustil bývalý radní ČTÚ Ondřej Malý, který argumentuje, že o výrocích šéfa Vodafonu by se dalo s úspěchem pochybovat.

Prakticky stejná argumentace, proč to u nás nejde, je v poslední době slyšet i od asociace operátorů, za kterou mluví ředitel Jiří Grund. Ten vychvaluje zejména pokrytí a rychlost LTE, ale dodává, že jde o křehký organismus, který se nesmí přetěžovat.

Pětačtyřicetiletý Dvořák se stal generálním ředitelem letos v únoru po odchodu Jiřího Báči. Do té doby působil jako viceprezident pro nefiremní zákazníky.

Skupina Vodafone nedávno oznámila, že kupuje UPC na čtyřech evropských trzích včetně ČR, nezbývá tak ještě pár let vyčkat, dokud Vodafone s UPC v zády či některý z jeho dvou konkurentů (vzpomeňte na zemětřesení v roce 2013) nenazná, že zákazníci by vlastně s neomezeným tarifem zase tolik neprodatovali a síť by to nepoložilo.

Diskuze (60) Další článek: Futuristická prodejna bez obsluhy se osvědčila. Alza postaví další

Témata článku: , , , , , , , , , , , Neo, Celý rozhovor, Šéf, Neomezené data, Tarif, Jiří Grund, Jiri Grund, Neo +, Evropský trh, Česká republika, Poslední doba, Německo, Připojení, Petr Dvořák,