Seinxon je karta, která najde ztracený Android nebo iPhone. Navíc ji využijete jako dálkovou spoušť

  • Seinxon Finder je tak trochu jiný lokátor
  • Vypadá jako platební karta, má diody, reproduktor a tlačítko
  • Napojíte jej do systému Apple Find My, počítá se i s Androidy

Na portálu Indiegogo se nebývale daří projektu Seinxon Finder, což je ve své podstatně karta, která vám pomůže dohledat ztracené věci. Podobně jako lokátory Apple AirTag nebo Galaxy SmartTag. Součástí karty, kterou můžete třeba pohodlněji schovat do své peněženky (oproti zmíněným lokátorům) je také LED dioda, reproduktor (80 - 100 dB) a skryté tlačítko, kterým můžete zpětně vyhledat dříve spárovaný telefon. Jeho stisk pak poslouží třeba jako vzdálená spoušť fotoaparát.

Seinxon Finder má rozměrově velmi blízko běžné platební kartě a 100mAh baterie uvnitř dokáže kartu pohánět až půl roku. Díky nabíjecím pinům na kartě ji však můžete opětovně dobít. Karta je navíc přímo kompatibilní se systémem Apple Find My, u Androidu musíte vzít zavděk samostatné aplikace Seinxon, kterou si v budoucnu stáhnete z Google Play.

Klepněte pro větší obrázek
Karta Seinxon se vyrábí ve dvou velikostech, větší dáte do peněženky, menší pak přes očko připevníte k objektům, které potřebujete pohlídat

Karta vyráběná z recyklovaného plastu má navíc zvýšenou odolnost IP68 a je odolná vůči pádům. S telefonem přitom karta komunikuje přes Bluetooth 5.0 Low Energy. Mimo vzdálené spouště slouží karta i jako ochrana proti tomu, aby dotykem miniaturního terminálu ke kapse, ve které máte peněženku s platební kartami, nedošlo k podvržené platbě (tzv. RFID Anti-Theft technology).

Dvě velikosti, cena stejná

Na stránkách projektu si můžete koupit kartu Finder Card o standardních rozměrech, popř. její zmenšenou variantu Finder Mini. Ta však ochranu proti naskenování platebních karet nenabízí. Cena je v v obou případech stejná, a to 25 dolarů (cca 550 Kč) za jeden kus. Při větším odběru však výrobci nabízejí množstevní slevu. Ve hře je i customizace vzhledu karet na přání, ta však probíhá až při přímém kontaktování mimo Indiegogo. Výroba karet odstartovala vloni v prosinci, k prvním zájemcům se Seinxon Finder dostane letos v březnu.

Seinxon je zajímavý produkt z Indiegogo, který však nemáme žádným způsobem ověřený. Jedná se o tip na zajímavý produkt, u kterého se však zříkáme jakékoliv odpovědnosti. Případné riziko nepovedeného nákupu je čistě na vás. Před jakoukoliv kampaní na crowdfundingových webech se ostatně od zájemců očekává, že si o firmě a produktu zjistí co nejvíce informací, a to ještě předtím, než si produkt zakoupí.

Představení lokátoru Seinxon Finder:

Diskuze (5) Další článek: V centru Prahy se otevře prodejna Apple Premium Partner. Zákazníci dostanou slevu na iPhone i MacBooky

Témata článku: , , , , , , , , , Spoušť, Galaxy SmartTag, Apple Find My, Platební karta, Dioda, Finder, Vyhledat, Reproduktor,