Senioři terčem klamavých SMS. ČOI varuje: nic nepřebírejte a neplaťte

  • Varujte své rodiče, ať nedoplatí na svou důvěřivost
  • Každým dnem jim totiž může kurýr doručovat balíček
  • Avízo spolu s cenou dobírky šlo hromadně textovou zprávou

Dle ČOI míří na seniory klamavé SMSky. Stojí v nich, že během několika dnů jim bude doručeno zboží v hodnotě stovek až tisíců korun aniž ti si nějaké objednali. Slyšte proto varování: neobjednané zboží nepřebírejte a neplaťte.

Ve včerejší aktualitě je v každé SMS uvedeno jiné zboží za jinou cenu. Jednou jsou to prášky na hubnutí za 1 580 korun a podruhé třeba náplasti za 2 500 korun. Dále jde o fixační pomůcky na pokřivené palce, kapky do uší, ale i přípravek na čištění motoru.

Za SMSkami stojí údajně polská logistická společnost, která distribuuje většinou zdravotní pomůcky a přípravky pro lidi ve vysokém věku.

ČOI doporučuje zboží nepřebírat a neplatit. Pokud zboží přeci jen přijde a spotřebitel ho náhodou převezme, ale nezaplatí, pak má prodávající povinnost zpětného sběru u spotřebitele. Není tedy případně potřeba zasílat nevyžádané zboží zpět.

Diskuze (3) Další článek: Nokie budou mít novou aplikaci fotoaparátu. Obsahuje Google Lens a lepší bokeh efekt

Témata článku: , , , , , , , , Přípravek, Zboží, Textová zpráva, Var, Česká obchodní inspekce, Kurýr, Smska, Avízo, Hubnutí, Dobírka, Spotřebitel, Důvěřivost, Terč, Senior