Šeptanda: Garmin koupí Navigon

Respektovaný server GPS Business News přinesl spekulaci, že americký Garmin uvažuje o koupi společnosti Navigon. Německý výrobce stojí především za automobilovými navigacemi, velký věhlas si však získal především svou navigační aplikací pro iPhone, kterou představil mezi konkurenty jako první.

Nabízí se otázka, co Garmin získá koupí Navigonu. Údajně si slibuje zlepšení postavení na trhu PND v Evropě, nicméně tato úvaha vzbuzuje řadu dalších otázek: zanikne Navigon jako značka? A pokud ano, dokáže jej Garmin v rámci PND plně nahradit? Mnohem přesvědčivěji zní informace o zájmu Garminu o automobilový průmysl, Navigon by měl mít údajně podepsány smlouvy o dodávkách palubních navigačních systémů pro zatím neznámého výrobce. I zde na Navigovat.cz často čtete názory (a často nám je oponujete, což je dobře), že trh s PND dříve či později zanikne právě pod tlakem více či méně integrovaných palubních navigací přímo od výrobce.

Cena by se měla pohybovat okolo 50 milionů Eur a obchod by se měl údajně uskutečnit již v průběhu června. Nechejme se tedy překvapit, zda se tak skutečně stane a jakou vizi toto spojení přinese.

Diskuze (2) Další článek: Mobility 6/11 – Angry Birds útočí

Témata článku: , , , , , Apple iPhone 4GB, SEP, Německý výrobce,