Šeptanda okolo nových mobilů Sony Ericsson

V následujících měsících představí Sony Ericsson několik zajímavých mobilů. Jedná se o nástupce modelu T100 a tří véčka pod označením Z200, Z300 a Z600. Dále se dočkáme komunikátoru P900 a možná i herního mobilu.

Internetové diskuze fanoušků mobilních telefonů bývají často kvalitním zdrojem informací o nových modelech, které výrobci tak úzkostlivě tají. Pod jakýmkoliv přezdívkou se totiž může ukrývat zaměstnanec zmíněné firmy, jenž si pod rouškou anonymity dovolí do světa vypustit i hlídané informace. Někdy se však i ze zaručených zpráv může vyklubat pouhá fáma. Proto berte následující informace s dostatečnou rezervou, neboť je není možno ověřit.

Tchajvanský výrobce mobilních telefonů, společnost Arima Communication, která v současné době vyrábí pro Sony Ericsson jeho low-endový model T100, bude pro SE vyrábět i další dva nové modely. Jedná se o nástupce modelu T100, který ponese označení T105 a od svého předchůdce se bude lišit asi jen jinou klávesnicí a barevným vzhledem. Jestli se změny projeví nejen na povrchu, ale i uvnitř zatím není známo. Na trhu by se měl objevit na počátku školního roku.

Dalším modelem pro Sony Ericsson bude Z200. Již z názvu je zřejmé, že se bude jednat o „véčkový“ telefon. Nebude mít Bluetooth ani foťáček. Displej bude velký asi jako displeje na mobilech Nokia, avšak měl by zobrazit až 65 tisíc barev. Vyzvánění bude polyfonní. Na vnější straně bude mít malý kulatý LCD displej. Do obchodů by měl dorazit někdy v listopadu.   

Očekávaným modelem je také Z300. K němu zatím nemáme žádné informace, ale možná vám během následujícího týdne přineseme první fotografii. A zde je.

Avizovaný model Z600, na kterého se těší asi většina z vás, jsme vám již jednou představili. Dnes si k němu řekneme něco bližšího. Svou příbuznost k modelu T610 nezapře, ale bude překvapivě ještě lepší. Displej (120 x 160 pixelů) sice také zobrazí 65 tisíc barev, ale bude už TFT, tedy aktivní. Paměť se bude pohybovat okolo 3 MB. Další funkce budou totožné s T610-kou. Předpokládaná cena – 300 dolarů.

Nástupce komunikátoru P800 neponese označení P810, ale P900. Sony Ericsson připravuje i herní mobil s displejem uprostřed a klávesami po stranách. Informace o tomto zařízení však nejsou zatím žádné.

Diskuze (44) Další článek: Motorola V300 a V500 – další obrázky levných véček

Témata článku: Ericsson, Sony, Sony Ericsson, , , Nový mobil, Mobil, Nov, Eri, Oko, SEP, Son, MOBI