Sewon SG-2000: další východňár

Sewon SG-2000 je nový mobil z Koree, který může směle konkurovat již dávno zavedeným značkám. Vzhledem připomíná mobily Samsungu, i přesto je dostatečně originální a dobrý.
Sewon SG-2000 je nový mobil z Koree, který může směle konkurovat již dávno zavedeným značkám. Vzhledem připomíná mobily Samsungu, i přesto je dostatečně originální a dobrý.

Podobně, jako se na počátku devadesátých let minulého století i sebemenší asijská firmička snažila vyvinout a udat své řešení osobního počítače, velmi podobně se dnes snaží všichni naskočit do rozjíždějícího se vlaku mobilní komunikace. Jednou z těchto firem je malá korejská společnost Sewon, která sídlí v Soulu na letošním veletrhu CeBIT v německém Hannoveru představila svůj mobilní telefon.

Klap, klap, klap

Model SG-2000 je velmi malý a lehký mobilní telefon, který se řadí mezi nejlehčí mobilní telefony světa hned za anglické Sendo D800. Design tohoto mobilního telefonu se drží osvědčeného „východního“ designu, protože mobilní telefony ve tvaru všemožných Véček s displejem v hodní polovině jsou na asijských trzích skutečně velmi populární. Když už jsme u tohoto displeje – je černobílý a dostatečně kontrastní. Dokáže zobrazit 128 x 128 grafických obrazových bodů ve čtyřech odstínech šedi. Velmi rozšířeným se stává také druhý, malý displej na víku telefonu, díky kterému můžete vidět jméno volajícího i při zavřeném telefonu.

Dokáže to?

Další schopnosti tohoto mobilního telefonu si můžeme shrnout ve stručné přehledu: inteligentní vibrační vyzvánění, vícehlasé vyzváněcí melodie, časové a datumové funkce, funkce pro rychlé psaní textovek pomocí e-ZI technologie (bohužel je určena pouze pro čínštinu), vestavěný hardwarový modem o rychlosti 14,4 kb/s, hlasové ovládání, telefonní seznam v telefonu dokáže uložit až 200 vícenásobných položek. Baterie je typu Li-Ion a umožňuje volat až tři hodiny nebo být až 180 hodin na příjmu.

Uf! Ten ale je…

Mobilní telefon Sewon SG-2000 je určitě velmi zajímavý. Jeho největší vadou na kráse je skutečnost, že je určen pouze pro čínský trh a v Evropě se jej asi nikdy nedočkáme. Je to docela škoda, protože se zdá, že tento mobil skutečně něco dokáže a jeho vlastnosti rozhodně nespadají do oblasti šedého

Infobox:

  • Mobilní telefon Sewon SG-2000
  • Sítě: 900 a 1800 MHz
  • Rozměry: 68 x 38,5 x 22 milimetrů
  • Hmotnost: 72 gramů
  • Pohotovostní doba: až 180 hodin
  • Doba hovoru: až 3 hodiny
  • Paměť na telefonní čísla: 200 míst v telefonu
Diskuze (8) Další článek: Stručně ze světa mobilů: Philips končí s výrobou mobilů

Témata článku: Východ