Seznam a 3GVision chystají vlastní čtečku QR kódů pro mobily

Majitelé vybraných Nokií tuto funkci znají. S aplikací nazvanou QR čtečka (Quick Response reader) přiblíží fotoaparát svého mobilu ke čtvercovému kódu, objektiv jej zaostří a po vytvoření snímku telefon odhalí informace, které v sobě kód ukrývá. Může to být pouze textová informace, např. webová stránka, adresa nebo název firmy, případně i jednoduchý obrázek. QR čtečky se rozšiřují, protože pro majitele mobilů představují nejsnadnější a zároveň systematický způsob uchování vizuální informace.

Společnost Seznam se na QR čtečky nějakou dobu soustředí, nyní oznámila spolupráci se softwarovou firmou 3GVision na vývoji vlastní aplikace. Na základě této spolupráce nabídnou oba partneři kompletní rebrandovanou verzi QR čtečky v barvách a s popisem Seznamu včetně české lokalizace. Čtečka bude dostupná pro většinu mobilních telefonů z celé škály platforem, jako je Java, Symbian, Windows Mobile včetně iPhonu a Androidu.

Klepněte pro větší obrázek
Takhle by měla vypadat QR čtečka Seznamu pro iPhone

S QR kódy se v poslední době setkáváme např. u loga firem, zboží, na billboardech, plakátech nebo webových stránkách. Díky Seznam QR čtečce si budou moci obsah přečíst i uživatelé, jejichž mobilní platforma to doposud nedovolovala a dostanou se tak ke zprávám, informacím o sportu a počasí, dále pak k lokalizovaným mapám, videu, zvláštním cenovým nabídkám nebo turistickým informacím.

Diskuze (17) Další článek: Samsung E2370: outdoor s rekordní výdrží (video)

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Majitel mobilů, Mobil, Pro +, MOBI, Quick Response, Kód, Seznam