Sharp TM200: dva megapixely konečně v Evropě

Německý T-Mobile zařadil do své nabídky nový telefon. Jedná se o Sharp TM200, který se může pochlubit parametry, které bychom doposud hádali nějakému asijskému modelu. Netradiční véčko zaujme nejvíce svým dvoumegapixelovým fotoaparátem.

Nedávno se začal u německého T-Mobilu prodávat nový telefon Sharp TM200. Telefon bude nabízen výhradně u tohoto operátora, podobně jako předchozí model TM100. Ten se také začal prvně nabízet v Německu, ale krátce na to se objevil v nabídce ostatních poboček T-Mobilu, včetně té české. Lze tedy předpokládat, že se i nového modelu TM200 dočkáme v dohledné době také u nás. Rozhodně se máme na co těšit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Nový Sharp TM200

 
Starší výsuvný model TM100

Závan asijské exotiky

Nový Sharp je velmi dobře vybavený, triální, multimediální telefon véčkové konstrukce. Rozměry a hmotností je mírně nadprůměrný, číselně vyjádřeno 96 × 49 × 27 mm a 115 gramů. Vzhledem k výbavě se dá tento drobný nedostatek odpustit.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Je to elegán, jen ta anténa kdyby nevyčnívala

Na přední straně nejvíce zaujme výrazný, stříbrný, kulatý rámeček omezující prostor pro čočku fotoaparátu a diodu pro přisvětlení scény. Největším lákadlem telefonu je právě fotoaparát, který je vybaven CCD snímačem s dvoumagepixelovým rozlišením. Fotoaparát má však i další zajímavou výbavu. Především automatické zaostřování a osminásobný digitální zoom. Fotoaparátem můžete kromě kvalitních statických snímů pořízovat také ozvučené videosekvence ve formátu MPEG4. Pro pořízené snímky je k dispozici 32 MB úložného paměťového prostoru, který lze rozšířit SD kartami. Karty je možné vyměňovat bez vypnutí přístroje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Dvoumegapixelový fotoaparát v mobilu je pro Evropany vzácností

Na vnější straně září malý displej, který nabízí možnost zobrazení 65 tisíc barev, rozlišení 64 × 96 bodů a je aktivní. Uvnitř se však ukrývá malý zázrak v podobě velkého TFT displeje s rozlišením 240 × 320 bodů a dokáže zobrazit až 262 tisíc barev.

Obrazem i zvukem

Pouze obrazem nelze dnešní náročné, multimediálně založené uživatele uspokojit. Sharp TM200 jim proto vychází vstříc i po zvukové stránce. Vyzvánění obstarává 40 hlasů nebo jakákoli skladba nebo zvuk ve formátu MP3 nebo AAC. Telefon navíc dokáže fungovat jako MP3 přehrávač a k tomuto účelu najdete v balení také stereo sluchátka. Skladby zde přehrávat s maximálním bitrate 256 kbps.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Na levém boku najdeme zesilovací tlačítka, na pravém slot pro SD karty a konektor pro sluchátka

Ani na standardní funkce se nezapomnělo. V telefonu najdeme propracovaný adresář, jehož kapacita je omezena pouze sdílenou pamětí. Nechybí samozřejmě ani funkce pro organizaci času a možnost synchronizace. Telefon přitom můžete propojit s počítačem pomocí datového kabelu, infraportu nebo Bluetooth. Také o datové přenosy bylo postaráno díky GPRS třídy 10. Nezapomnělo se ani na e-maily, Javu a mnoho dalších doplňkových funkcí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Detaily klávesnice

Energii zajišťuje Li-Ion akumulátor o kapacitě 840 mAh, který by měl zajistit výdrž 220 hodin v pohotovostním režimu a 200 minut při hovoru.

A co za to?

V Německu už se Sharp TM200 prodává. Bez závazku vyjde na € 449.95, v přepočtu tedy přibližně na 14 tisíc korun. To je vzhledem k potenciálu a výbavě telefonu velmi příznivá cena. Zatím nedokážeme odhadnout, kdy se objeví v nabídce českého T-Mobilu.

Základní parametry:

Rozměry: 96 × 49 × 27 mm

Hmotnost: 115 gramů

Displeje: vnitřní TFT, 240 × 320 bodů, 262 tisíc barev a vnější TFT, 64 × 96 bodů, 65 tisíc barev

Paměť: 32 MB, rozšiřitelná SD kartami

Fotoaparát: rozlišení dva megapixely, automatické ostření, osminásobný zoom, možnost natáčení ozvučeného videa

Zvuk: 40 hlasé melodie, přehrávání MP3 a AAC souborů

Akumulátor: Li-Ion 840 mAh

Výdrž: 200 minut hovoru, 220 hodin v pohotovostním režimu

Datová výměna: GRPS třídy 10, Bluetooth, infraport

Diskuze (13) Další článek: Apple potvrdil, že spolu s Motorolou chystá svůj první mobil

Témata článku: Sharp, Mega, Drobný nedostatek, Malý zázrak, Nový sharp, Kulatý rámeček, Megapixely, Mega +