Siemens A50: pro mobilní nováčky (test)

Mobilní telefon Siemens A50 je zajímavý, levný a kvalitní přístroj, který si určitě zaslouží vaši pozornost. Teď před vánocemi více než kdy jindy by mohl být tím pravým pro vás či vaše blízké.
Kapitoly článku
  • Úvod
  • Paměť na textovky, telefonní seznam, zhodnocení

Hlavní menu přístroje je ikonkové s doplňujícím textem, přičemž samotné ikony jsou poměrně názorně a také animované; tuto animaci však není možné vypnout jako u jiných přístrojů. Pro vstup do telefonního seznamu slouží samostatné tlačítko stejně jako pro přijmutí či ukončení hovoru.

 

Telefon obsahuje padesát pozic pro telefonní čísla přímo v telefonu - nejste tak omezeni pouze pozicemi na SIM kartě vašeho mobilního operátora. Paměť na textové zprávy zde však najdete a jsou řešeny stejně, jako u ostatních mobilních telefonů této značky - máte k dispozici dvacet pět míst pro textové zprávy v paměti přístroje. Příchozí textovky jsou nejdříve ukládány do paměti telefonu, po jejím zaplnění jsou ukládány na SIM kartu mobilního operátora, přičemž teprve po zaplnění obou těchto úložišť dochází k hlášení na plnou paměť na textové zprávy.

V seznamu příchozích zpráv však vidíte všechny zprávy (tedy ty z vnitřní paměti i ze SIM karty) v jednom seznamu; zprávy uložené na SIM karty však máte od ostatních odlišeny malou informační ikonkou.

 

Vestavěný infračervený port i třeba emailového klienta v tomto telefonu nenajdete, hardwarový modem však ano.

PPM aneb Poměrně Pohodový Mobil

Práce s telefon je poměrně příjemná, jen práce s texty je poněkud krkolomná kvůli ne příliš povedené klávesnici. Naštěstí český slovník prediktivního zadávání textu T9 můžete použít skutečně kdekoli, kde máte možnost zadávat jakýkoli text - tedy kupříkladu i při zadávání jmen do telefonního seznamu.

 

Samotné telefonování se Siemensem A50 nevybočuje z běžného průměru - mobil se u ucha dobře drží a díky svým oblým hranám netlačí do tváře či ucha. Kvalita hlasu je lepší než u starších Siemensů a ani protistrana si nebude naříkat na jakékoli nedostatky.

 

Vyzváněcí melodie nejsou bohužel vícehlasé, mžete si však své vlastni cvrlikačky složit prostřednictvím vestavěného skladatele melodií či se některou z melodií ve formát MID nahrát ze stolního počítače prostřednictvím datového kabelu či si je stáhnout z internetu prostřednictvím wapového prohlížeče.

Rolničky, rolničky

Mobilní telefon Siemens A50 je přístroj určený především do nejlevnějších předplacených sad a jako ideální dotovaný mobil pro všechny, kteří s mobilní telefonií teprve začínají či hledají levný, avšak kvalitní a spolehlivý mobil. Myslím si, že Siemens A50 toto vše dokáže splnit beze zbytku a svým majitelům bude dobře sloužit. Jen ta klávesnice kdyby byla jiná :(

  • Úvod
  • Paměť na textovky, telefonní seznam, zhodnocení

Témata článku: Siemens, , Siemens A50, Nov, Mobil, Pro +, Test, MOBI