Siemens A57: pro babičku k Vánocům (test)

K boji v nejnižší váze vstupuje do ringu českého mobilního trhu Siemens A57. Cestu má dobře vyšlapanou od svých předchůdců a nenároční zájemci o levný a střídmý mobil se již mohou těšit.
Kapitoly článku

Telefonování

Siemens A57 je duální telefon, na výlet do zámoří jej s sebou tedy neberte. Při telefonování trochu překvapí poměrně nízká hlasitost hovoru ve sluchátku i při nastavení maximální možné úrovně hlasitosti. Reprodukovaný zvuk je na slušné úrovni, je čistý a bez zbytečných ruchů. Je škoda, že součástí balení není handsfree sada, kterou si musíte dokoupit samostatně.

 
Telefonní seznam • na začátku seznamu se nalézají odkazy

Vnitřní telefonní seznam pojme až padesát jednopoložkových záznamů. Jak je dobrým zvykem již ze stařičkých Siemensů, jednotlivé kontakty můžete shlukovat do skupin. Podle nich pak lze filtrovat příchozí hovory a skupinám přiřazovat rozdílné vyzváněcí melodie. Telefonní seznam musím pochválit za to, že dokáže zobrazit položky z telefonu i karty SIM zároveň.

 
Kontakty je možné třídit do skupin • zadání nového záznamu

Jak mu to zvoní?

Šestnáctihlasé vyzváněcí melodie dnes již nikoho nepřekvapí. Jako vyzvánění můžete použít jak melodii přijatou prostřednictvím zprávy EMS, tak i soubory MIDI stažené pomocí wapového prohlížeče. Sudičky modelu A57 příliš líbivých melodií nepřály, takže většina uživatelů bude nejspíš ihned po koupi stahovat do telefonu vlastní melodie.

 
Seznam zvonění si snadno rozšíříte • vyzvánění je možné nastavit podle profilů

Ostatní funkce

Nabídka ostatních funkcí plně koresponduje se základní kategorií přístroje. Kromě wapového prohlížeče, který využívá pomalého vytáčeného připojení, najdete v tajemných zákoutích nabídky také budík podporující opakování, čtyři jednoduché hry známé z předchozích Siemensů, kalkulačku a konvertor měn.

  
Budík je propracovaný • wap • ukázka jedné z her

Telefon v základní výbavě

Hlavní výhodou mobilního telefonu Siemens A57 je především jeho nízká cena. V Go sadě Eurotelu jej pořídíte za 2 275 Kč včetně padesátikorunového hovorného, za telefon v běžném prodeji pak dáte přibližně 2 300 Kč. Za tuto částku získáte příjemný a jednoduchý mobil elegantního vzhledu se slušnou výdrží a všemi základními funkcemi, které nenároční uživatelé vyžadují.

Plusy a mínusy:

+ cena
+ rozměry a hmotnost
+ jednoduché ovládání

- zastaralý černobílý a malý displej
- ledabylé provedení klávesnice
- malá kapacita telefonního seznamu


V poslední kapitole najdete obrázkouvou galerii, kde jsou všechny fotografie pěkně pohromadě včetně spousty doposud nepublikovaných snímků přístroje i displejů.

Témata článku: Siemens, , Siemens A55, Siemens A57, Dědeček, Test, Pro +, Příjemný mobil, Hranatý vzhled, Nízká hlasitost, Reprodukovaný zvuk